У Нововолинську відкрили оновлений РАЦС. ФОТО

1
-1
У Нововолинську відкрили оновлений РАЦС. ФОТО
У Нововолинську офіційно відкрили оновлений міський відділ ДРАЦСу – центр з надання послуг «OpenSpace».

На урочисту презентацію 24 жовтня приїхало чимало гостей, з червоною доріжкою і стрічкою та святковою програмою представили новий формат надання послуг у сфері реєстрації актів цивільного стану, - пише БУГ.

Подібний центр став 20-м в Україні. «Open Space» – це пілотний проект Міністерства юстиції. Новий формат дає можливість громадянам отримати сервіс європейського зразка без черг, зайвої витрати часу та необхідності кілька разів відвідувати установу.

“«Open Space» у Нововолинську став 20-м в Україні та 4-м, який відкривають не в обласному центрі. Сучасна модель надання якісних послуг дозволяє отримати їх без черги, дає можливість здійснити оплату в банкоматі на місці та отримати кваліфіковану допомогу. В прозорому офісі – відсутня корупція. Вдячна Міністерству юстиції та міському голові, ми маємо спільний результат для громади”, – зазначила начальник управління державної реєстрації актів цивільного стану департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України Ірина Дубиківська.

На реалізацію проекту із держбюджету виділено майже півмільйона гривень для ремонту в холі приміщення. Близько 200 тисяч гривень передбачили для цієї цілі у міському бюджеті – замінили вікна, зробили косметичний ремонт фасаду.

В «OpenSpace» вирішуватимуться питання стосовно реєстрації народження та смертності громадян, зміни імені, укладення та розірвання шлюбу, проставлення апостилю. Також можна подати заяву про видачу витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян чи копій документів.

В оновленому РАЦСі – просторе приміщення, зі зручними місцями для очікування, є дитячий куточок.

Функціонує електронна черга. На місці можна буде оплатити послуги.

Будь-яка послуга, яка надається в «OpenSpace», триватиме від 3 до 30 хвилин.

На завершення презентації оновленого РАЦСу в Нововолинську для подружньої пари, які прожили разом 30 років, провели обряд «Ювілейне весілля» в честь перлинної річниці шлюбу.








Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Уой... таке я й Париже не бачив..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні