У луцькій школі учнів змушують мити підлогу

7
2
У луцькій школі учнів змушують мити підлогу
В одній із луцьких шкіл діти прибирають класи та миють підлогу холодною водою.

Про це пишуть у групі "Теревені про Луцьк" на "Фейсбуці".

"Слухайте, мого племінника заставляють прибирати в класі. Саме прибирати. Бо я не проти чергувань типу витерти дошку і намочити ганчірку. Але, блін, чого він має замітати і мити підлогу холодною водою? На прибиральницю грошей бракує?" – написала Валентина Іванченко.

У групі розгорілися дискусія, чи потрібно дітям прибирати в класі.

Олена Семенюк: "Ми в школі мили до 11 класу, цінували роботу, не смітили, і все було добре. Єдине не розумію – чого холодною водою?"

Богдан Войтович: "Не мають права. Дитина не повинна нічого мити. Навіть дошку. Хватить того совка".

Ольга Бояр: "Не робіть трагедії... Ми з вами в свій час чергували і нічого страшного не сталося. Робота дитині не зашкодить".

Maria Korovitska: "Самостійність.... вміння обслуговувати себе... прибирати після себе... Це не приниження, це можливість навчити дітей поважати працю, як свою так і інших. Це в жодному разі не нашкодить здоров'ю... Не сприймайте це як приниження, бо це не так... Це дуже корисно сучасним діткам, на чиї голови батьки вже давно наділи корони".

Вікторія Касьянова: "Капець, ми чергували колись,в свій час, і мили, і квітники пололи,сапали,і двір замітали,нічого ж! Ви що? Дитину привчати до роботи треба! Ми здаємо по 10грн. щомісячно,вся школа,всі діти на зарплату прибиральниці! Бо "держава" не фінансує".

Viktor Samchuk: "Ми теж робили! Але це не нормально! Діти йдуть в школу щоб навчатися! А прибирати мають прибиральниці. Спробуйте в Европі когось з дітей заставити прибрати в класі. А в нас це норма, совкове відношення до дітей".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В 4й школі учні завжди миють класи, хоча батьки доплачують на прибиральницю.
Відповісти
Такого типу пости пишуть напевне пані які й самі вдома нічого не роблять бо в них є няня, домробітниця і т.д. І для них це напевно совок, дикість і т.п.
Відповісти
Ну і що? я теж в школі мив, сенсація чи що? повиростають інваліди недоторкані потім у вас!!!
Відповісти
Тим хлопцям що миють підлогу це може знадобитись. Не знаю як зараз в армії, а колись приходить новобранець в роту, йому кажуть треба помити підлогу. У відповідь чують, вдома не мив і тут не буду. І отримує удар в грудняк, після чого в хлопця прокидається талант до миття підлоги. Але для чого такі жертви?? В морду не били щоб не було видно синяків.
Відповісти
Мене більше хвилює те,що в деяких школах дівчат змушують чергувати на уроках у їдальні - мити посуд, наприклад. Дискримінація починається зі школи
Відповісти
В Європі діти не миють класи і тому дозволяють собі спокійно кидати сміття. Зате в Японії діти в школах повністю себе обслуговують, миють не тільки підлоги, але й посуд. Діти повинні мити підлогу через те, що вони діти, вони навчаються жити, і повинні вчитися цінувати людську працю і бажати жити в чистоті. Розуміти, що нічого, нізвідки не береться. Зате солдати повинні займатися тільки військовою службою, не мити підлоги, не робити їсти, не замітати плаци, а вчитися і тренуватися.
Відповісти
мив в школі підлогу, нічого не сталось.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні