--> Експерти розповіли, хто найчастіше хворіє на рак | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Експерти розповіли, хто найчастіше хворіє на рак

0
6
Експерти розповіли, хто найчастіше хворіє на рак
За інформацією ВООЗ, рак грудей є найпоширенішим раковим захворюванням серед жінок в усьому світі.

За словами Юрія Стинського, онкохірурга, завідувача мамологічного відділення Прикарпатського клінічного онкоцентру, у групі ризику передусім жінки, чиї близькі родичі хворіли на рак грудей, - повідомляє "Експрес".

"До групи ризику належать і ті, що мають деякі супутні патології гормонального характеру, — розповідає медик. — Мова, зокрема, про ожиріння, хронічний панкреатит, хвороби щитоподібної залози та печінки, яєчників і тіла матки (хронічний аднексит, полікістоз). Загрожує здоров’ю грудей і вживання протизаплідних засобів понад десять років.

Проходити регулярні огляди в лікаря потрібно жінкам, у яких рано почалась менструація. Середньостатистичний вік статевої зрілості в дівчат настає у 13 — 15 років. Якщо це стається раніше, отже, зарано, почалася стимуляція гормонального фону, що може позначитись на стані молочних залоз.

Має значення й те, чи народжувала жінка (це знижує ризик розвитку раку), чи годувала грудьми і як довго (час лактації від дев’яти місяців до півтора року також мінімізує загрозу). Важливо, у якому віці жінка народила первістка. Найбільш сприятливий період для цього — від 20 до 25 років. Тож жінки, які уперше народили пізніше, повинні дуже ретельно стежити за станом здоров’я і проходити огляди.

Фактором, що провокує розвиток раку грудних залоз, може бути й часте вживання спиртного, куріння, проживання в умо-вах погіршеної екологічної ситуації".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні