--> Поблизу Луцька горів мул на очисних спорудах. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Поблизу Луцька горів мул на очисних спорудах. ФОТО

0
-2
Поблизу Луцька горів мул на очисних спорудах. ФОТО
Вогнище, на якому спалювали городину, призвело до підземного загоряння мулу на очисних спорудах в Липлянах.

У результаті виникло задимлення території, а працівники підприємства, залучивши спецтехніку, кілька годин боролися із наслідками людської недбалості, повідомляють на сайті КП «Луцькводоканал».

Через розведення вогнища, на якому спалювали залишки кукурудзи, сталося загорання на мулових картах очисних споруд КП «Луцькводоканал». Оскільки всохлий мул при загоранні тліє, його підпал призвів до сильного задимлення та тління на метровій глибині.

Цього року на очисних вже виникало загоряння через стихійне звалище, яке люди створили фактично на терииторії очисних. Повторне загорання трапилось минулого тижня в районі мулових карт. Через вогнище загорівся мул, охопивши територію близько 20 квадратних метрів.

«Поруч виявили місця спалювання кукурудзиння й йнших залишків городини», – розповів головний інженер підприємства «Луцькводоканал» Сергій Строк.

«Мулові маси при висиханні стають легкозаймистими, горять за принципом, схожим на горіння торфу, коли вогонь не йде по поверхні, а заходить вглибину під землю. У результаті на мулових картах виникло задимлення. Працівники підприємства власними силами ліквідовували наслідки пожежі, залучили спецтехніку підприємства. Екскаватором розкопували землю, а каналопромивочний автомобіль використали для гасіння. Гасили пожежу близько трьох годин, адже загорання дістало глибини більше одного метра, територю потрібно було розкопувати і гасити джерело задимлення», - зазначив інженер.

Так, звичайна людська недбалість призвела до займання, задимлення і до вимушених збоїв у роботі працівників і техніки підприємства. Локалізації масових згарищ виявили в кількох точках біля мулових карт. Поруч місцеві мешканці ще й утворили звалище зогнилої городини, бадилля та інших відходів, які теж намагались підпалити. На полях і городах Липлян також помічені численні залишки від вогнищ.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні