--> П'ять рослин, які створять в квартирі курорт | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

П'ять рослин, які створять в квартирі курорт

1
3
П'ять рослин, які створять в квартирі курорт
Фахівці радять вибирати домашні квіти не тільки за красою, але й за корисністю.

Американські вчені провели спеціальне дослідження і назвали всього п'ять рослин, які варто мати в себе вдома. Такий рейтинг подає МедікФорум. Ці кімнатні рослини оздоровлять вашу домашню атмосферу, у тому числі і в психологічному плані. Названі фахівцями види дуже рідко викликають алергію, тож можна спокійно радіти "зеленому улюбленцю".

1. Англійський плющ
Ця рослина - не лише чемпіон із поглинання вуглекислого газу, а й натуральний сорбент. Плющ всмоктує з повітря солі важких металів, токсини і формальдегід. Особливо корисним він буде для мешканців нижніх поверхів поблизу великих автомагістралей і для тих, хто працює у напівпідвальних приміщеннях.

2. Бамбукова пальма
Бамбукова пальма або хамедорея невибаглива в догляді, на відміну від плюща, але повітря чистить також чудово. Її можна ставити поряд із комп'ютером - вона знизить шкоду електромагнітного випромінювання.

3. Спатіфіліум
Ця рослинка, попри свою витонченість і ніжність, буде нещадно боротися із токсинами, випарами ацетону, бензолу, різних видів спиртів та аміаку. Саме цей вазон радять ставити в новому дому чи після ремонту.

Також спатіфіліум ще називають "жіночим щастям". За легендою, самотнім дівчатам рослина допомагає зустріти судженого, а заміжнім - налагодити стосунки в сім'ї, дарує радість материнства.

4. Пальма "Леді"
Ця кімнатна рослина не лише очищує повітря, а й насичує його важливими мінералами і солями. Ставити її у своєму домі варто тим, хто має проблеми із бронхами та серцем. Також ця пальма заспокоює, тому в США працівники часто скидають грішми на купівлю цього вазону босу, щоб менше дратувався.

5. Фікус
Фікус також дбає про чистоту повітря, а ще виділяє біоактивні речовини, які допомагають добре заснути і прокинутися бадьорим.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Конопля- й курорт круглий год
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні