Угорцям у Закарпатті подвоять фінансову допомогу

1
0
Угорцям у Закарпатті подвоять фінансову допомогу
Угорщина оголосила про подвоєння допомоги на потреби закарпатським угорцям в сферах життя, які забезпечують збереження і розвиток цієї нацменшини.

Про це заявив 19 жовтня на прес-конференції в Будапешті представник угорського уряду Арпад Янош Потап, - повідомляє gazeta.ua.

За словами статс-секретаря Арпада Яноша Потап, уряд Угорщини виділить на це 3 млрд. форинтів (близько 300 млн. гривень) - замість запланованих раніше 1,5 млрд. форинтів - в проекті соціального пакету допомоги українським угорцям на майбутній рік.

Чиновник уточнив, що ці кошти адресовані 23-24 тисячам осіб в сфері освіти, охорони здоров'я, культури і соціальної сфери угорської меншини у вигляді доплат до річного заробітку.

Сьогодні ж про це рішення свого уряду повідомив представникам угорської меншини Закарпаття Левенте Мадяр, статс-секретар МЗС Угорщини, в Берегово. Він, зокрема, зазначив, що цільова допомога на економічний розвиток угорської громаді за останні два роки досягла 17 млрд. форинтів (1,7 млрд. гривень).

Однак, з огляду на "непросте становище угорського спільноти", вона може розраховувати на ще більшу суму підтримки в майбутньому.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а циганам з циганських таборів Закарпаття допомогу можна й потроїти
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні