Футбольна збірна України перемогла Чехію і підвищилася у класі

0
5
Футбольна збірна України перемогла Чехію і підвищилася у класі
У наступному розіграші цього турніру українські футболісти гратимуть з топовими європейськими збірними.

Національна збірна України з футболу у вівторок, 16 жовтня, перемогла у Харкові збірну Чехії і гарантувала собі вихід в елітний дивізіон, в якому зіграє вже в 2020-му. Крім того, вона отримала додатковий шанс в разі, якщо не потрапить з відбіркового циклу до «Євро-2020», кваліфікуватися на Чемпіонат Європи 2020 року з «Фіналу чотирьох».

Для перемоги в групі і виходу в елітний дивізіон українцям достатньо було зіграти внічию. Але вони виграли.

Це була друга гра з чехами в рамках цього турніру. У першій, нагадаємо, українці спочатку пропустили гол на 4-й хвилині, а потім зусиллями Коноплянки (45 хвилина) і Зінченка (93) вирвали перемогу на виїзді – 2:1. Уже на другий матч з українцями збірна Чехії мала нового тренера.

Цього разу наші футболісти теж відзначилися наприкінці першого тайму. Гол «в роздягальню» на 43-й хвилині забив Руслан Малиновський. Саме він і визначив долю матчу.

До того двічі бив по воротах головою Яремчук, але йому не вистачило якихось сантиметрів, влучити у рамку воріт. А ось Малиновський, отримавши м’яча в центрі перед штрафним майданчиком від того ж таки Яремчука, точно пробив з лівої ноги в правий нижній кут. Такі м’ячі не беруться!

Чехи в другому таймі намагалися врятувати бодай очко, але їм цього не вдалося.

Підсумкова перемога 1:0 означає, що Україна достроково виграла свою групу B1 у Лізі націй і підвищиться у класі в наступному розіграші, який відбудеться вже у 2020 році після Чемпіонату Європи.

Окрім того, підопічні Андрія Шевченка тепер ще й мають додаткову нагоду вийти на «Євро-2020». Якщо їм не вдасться цього досягти у відбірковому турнірі, вони можуть взяти участь у «Фіналі чотирьох», який відбудеться в березні 2020 року за олімпійською системою (на виліт).

Збірна України в цьому матчі виступала в такому складі: П’ятов, Бурда, Степаненко, Ярмоленко, Маліновський (Зінченко, 85), Коноплянка (Циганков, 70), Марлос, Яремчук, Ракицький, Караваєв, Матвієнко.

Довідково. Ліга націй УЄФА – міжнародний футбольний турнір серед збірних Європи, який проводиться раз на 2 роки. Вперше стартував восени 2018 року замість товариських матчів, до яких впав інтерес. 54 європейські команди розбиті на дивізіони від A до D. В дивізіон A потрапили 12 найкращих команд рейтингу збірних УЄФА, наступні 12 команд (серед них і Україна) утворили дивізіон B, наступні 14 – C, і 16 аутсайдерів – дивізіон D. Кожний дивізіон розбитий на 4 групи: в двох найсильніших лігах в групах виступає по 3 команди, в дивізіоні C – по 3 або 4, в дивізіоні D – по 4. У групах проходять двоколові турніри. Переможці груп дивізіону A в червні 2019 року в матчах між собою визначать переможця Ліги націй. Переможці груп решти дивізіонів отримають місця в дивізіонах рангом вище у наступному розіграші Ліги націй. Збірні, що зайняли останні місця в группах, переходять у нижчий дивізіон. Крім того, в березні 2020 року 4 найкращі команди кожного дивізіону з числа тих збірних, що не змогли пройти основну кваліфікацію до «Євро-2020», розіграють по додатковій путівці на Чемпіонат Європи. На кожний дивізіон Ліги націй зарезервовано по одному додатковому місцю на «Євро». У деяких дивізіонах може не залишитися 4 команди для плей-оф (найімовірніше, в дивізіоні A), тоді на вакантну позицію додаткової кваліфікації запрошується найкраща команда дивізіону рангом нижче і так далі.

Турнірне становище в групі В1

1. Україна – 9 очок
2. Чехія – 3 очки
3. Словаччина – 0 очок

Результати вже проведених ігор: Чехія – Україна – 1:2, Україна – Словаччина – 1-0, Словаччина – Чехія – 1:2, Україна – Чехія – 1 :0.

У групі залишилось зіграти матчі: Словаччина – Україна (16 листопада) і Чехія – Словаччина (19 листопада).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні