--> Немовля допомогло пробудити матір з коми | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Немовля допомогло пробудити матір з коми

0
7
Немовля допомогло пробудити матір з коми
28-річну Аманду де Сільви із бразильського міста Форталеза ввели у штучну кому після пологів.

Прийти до тями жінка змогла за 23 дні після пологів. Допоміг їй у цьому її новонароджений малюк, - повідомляє gazeta.ua.

Лікарі поклали дитину жінці на груди. Після цього в Аманди прискорився ритм серцебиття, з очей полились сльози, а груди почали виробляти молоко. Невдовзі її виписали.

Жінка страждає на хронічну епілепсію з 7 років. Змушена постійно приймати сильнодіючі препарати. Коли завагітніла втретє, лікарі заборонили ці ліки. Вони могли викликати аномалію плоду. Через це протягом вагітності вона перенесла набагато більше епілептичних нападів, ніж у попередні.

На 8 місяці Аманда посварилась із чоловіком, що стало причиною епілептичного нападу. Медики вирішили, що вона і дитина не переживуть його. Тому провели кесарів розтин. Жінку, стан якої після став значно гіршим, ввели у стан штучної коми.

За тиждень її стан почав стабілізуватися, лікарі почали зменшувати кількість заспокійливих препаратів. Але їхні дії не призводили до потрібних результатів.

"Ми застосували больові стимулятори, але марно. Тести показували, що мозок працює, але тіло не реагувало навіть на голоси родичів", - розповів акушер Карлос Альненар.

За декілька днів лікарі зрозуміли, що не зможуть "розбудити" Аманду і вирішили відправити її до іншого медичного закладу. Але медсестра запропонувала ще один варіант - контакт матері та сина.

Оскільки жінка була нерухома і не змогла б утримувати дитину, немовля поклали їй на груди. Медсестра обгорнула руки Аманди навколо сина - виглядало все так, ніби мати обіймає сина.

Вже через 3 тижні стан Аманди настільки покращився, що вона з дитиною повернулась додому.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні