--> Помер видатний гравець і тренер «Динамо» Олег Базилевич | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Помер видатний гравець і тренер «Динамо» Олег Базилевич

0
2
Помер видатний гравець і тренер «Динамо» Олег Базилевич
У Києві помер легендарний футболіст і тренер київського "Динамо" Олег Базилевич.

Багаторічному соратнику Валерія Лобановського було 80 років, - пише https://sport.unian.ua/football/10300446-na-81-mu-roci-zhittya-pomer-vidatniy-gravec-i-trener-dinamo-oleg-bazilevich.html.

Він помер біля 15:00 після тривалої хвороби.

Олег Базилевич народився в Києві 6 липня 1938 року. З 1957-го по 1965 рік виступав у київському "Динамо" на позиції нападника і забив 53 голи в матчах чемпіонату СРСР. Також грав за "Чорноморець" і "Шахтар".

У 1974-му він став біля витоків нового "Динамо", розділивши обов'язки головного тренера з Валерієм Лобановським. У 1975-му "Динамо" під керівництвом дуету Лобановський - Базилевич виграло Кубок кубків і Суперкубок УЄФА.

Після періоду роботи з киянами Базилевич працював у командах "Шахтар", "Динамо" Мінськ, "Пахтакор", ЦСКА, "Зоря" Ворошиловград, олімпійська збірна Кувейту та інших. З 1992-го по 1994 роки Базилевич очолював національну збірну України.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні