--> Протоієрей прокоментував церковне питання на популярному волинському ток-шоу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Протоієрей прокоментував церковне питання на популярному волинському ток-шоу

1
1
Протоієрей прокоментував церковне питання на популярному волинському ток-шоу
В Україні відбувається те, про що Христос говорив у притчі про блудного сина, якщо говорити в тому дискурсі, яким оперує так званий Московський патріархат.

Про це в ефірі ток-шоу "Протилужений Погляд LIVE" 12 жовтня заявив протоієрей Української православної церкви Київського патріархату Віктор Пушко, -пише ІА Конкурент.

"Притча завершується тим, що блудний син повертається до лона батька. І батько безмежно радіє, приймаючи і обіймаючи його в батьківські обійми. Тим часом старший син обурюється і на брата, і на батька, мовляв, як же так, блудний син був мертвий і ожив, повернувся. Подібна ситуація відбувається у нашому церковному середовищі. Знімається анафема, в лоно церкви до єдиної чаші легітимно, канонічно повертається велика частина вірян, опускаючи моменти щодо єпископату, щодо патріарха. Головне – це мільйони вірян, яких відмовлялися причащати, яким не визнавали хрещення, вінчання, яких змушували перевінчуватися чи перехрещуватися. Виявляється, що все це було нечинне. Отож, замість того, аби радіти, як батько, який розпростер свої батьківські обійми, брати наші уподібнюються тому брату, який скаржиться і відвертається і від брата, і від батька. Дуже подібно чинить і "Московський патріархат". Вірю і сподіваюся, що це не все духовенство, а якась частина", – зазначив священнослужитель.

Як ми повідомляли раніше, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату схвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Після рішення Синоду Вселенського патріархату щодо надання Томосу про автокефалію буде скликано у Києві Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, та обере її предстоятеля.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
УПЦ МП майте розум любіть Україну а не Путіна
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні