--> У Луцьку вулицю хочуть назвати на честь Левка Лук’яненка | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку вулицю хочуть назвати на честь Левка Лук’яненка

0
4
У Луцьку вулицю хочуть назвати на честь Левка Лук’яненка
У Луцьку одну з вулиць хочуть назвати на честь відомого українського політичного та громадського діяча Левка Лук’яненка.

Про це йшлося у п’ятницю, 12 жовтня, під час засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць, пише інформаційне агентство "ВолиньPost".

Депутат Микола Федік розповів, що нардеп Ірина Констанкевич попросила перейменувати одну з вулиць на честь радянського дисидента, борця за незалежність України Левка Лук’яненка.

«Це людина-легенда, людина-борець. Окремі міста, наприклад, Львів і Тернопіль, призначили звання «почесного» Левку Лук’ненку. Чи не найбільше досягнення Лук’яненка – він був автором акту проголошення незалежності. Луцьк повинен мати вулицю з ім‘ям такої людини», - наголосила помічниця нардепа. Також попросили, аби ця вулиця не була на околиці.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку можуть з'єднати дві вулиці

Натомість представниця Інституту національної пам’яті Леся Бондарук відзначила, що багато людей живуть у спальних районах і потрібно перейменувати вулиці там також.

Відтак, у місті "підберуть" вулицю, яку потрібно перейменувати і назвуть на честь Левка Лук'яненка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні