Відомий волинський адвокат про смертну кару в Україні

4
2
Відомий волинський адвокат про смертну кару в Україні
Відомий волинський адвокат Микола Сорокопуд проти відновлення смертної кари в Україні. Він каже, що найжорсткіші міри покарання завжди провокують найжорстокіші злочини.

Про це адвокат розповів у коментарі інтернет-виданню «Волинь24».

До слова, у середу, 10 жовтня, Всесвітній день боротьби зі смертною карою. У деяких країнах такий вид покарання злочинців існує й нині, а відтак ми поцікавилися, чи варто відновити її в Україні.

Микола Сорокопуд проти повернення такого виду покарання. На його думку, це спричинить негативні політичні, моральні та економічні наслідки в країні.

«Нас відразу виключать із протоколу, ми не будемо учасниками конвенції. До того ж нас ніколи не приймуть в ЄС. По-друге, ніхто не має права позбавляти людину життя. І по-третє, як показує практика і досвід юриспруденції – тяжкі покарання ще нікого не налаштували на боротьбу зі злочинністю. У приклад приведу Китай, де за корупцію передбачено смертне покарання, попри це там найбільший об’єм корупції», - пояснює адвокат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Убивць та керівний склад країни ПОВИННІ БОЯТИСЬ смертної кари, інакше маємо що маємо!(
Відповісти
Не просто відомий, а скандально-кримінальновідомий.
Відповісти
Гарно говорити коли тебе це не зачепило особисто. Розкажи родичам вбитих наркоманкою зайцевою.
Відповісти
ПАНЕ ЮГИСТ (який під судом за хабарництво)!!!!! перед тим як писати всіляку дурню, варто було б хоч щось почитати. так от, по Індексу корупції (The Corruption Perceptions Index) за даними Transparency International у 2017 році країни, у яких є смертна кара, знаходились: Сингапур на 6 місці , США на 16 місці , Японія на 20 місці , Саудівська Аравія на 57 місці , Китай на 77 місці , Індія 81 місці , Сомалі на 180 місці. БЕЗ СМЕРТНОЇ КАРИ УКРАЇНА НА 130 МІСЦІ. а щодо кількості вироків - в Китаї 1,4 млрд., а в США 330 млн.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні