Які продукти не можна заморожувати

0
6
Які продукти не можна заморожувати
Є такі продукти, які не рекомендується заморожувати взагалі.

1. Одним з таких продуктів є яйця, - передає 24 канал.

Яєчна шкаралупа не зберігає вміст від перепаду температур, тож вона може тріснути та стати "раєм" для розмноження шкідливих бактерій. Окрім того, яйце втрачає свою структуру і смак.

2. З молочних продуктів небажано заморожувати йогурти, кефір, сметану, різні м'які сири, зокрема, вершковий, консистенція якого при розморожуванні втрачається. А ще не можна повторно заморожувати грудне молоко, яке втратить свої цінні якості.

3. Майонез та інші соуси на основі крохмалю, борошна та яєць після розморожування розшаровуються на складові частини, змінюють свою структуру і будуть непридатними до вживання в їжу, та й просто несмачними.

4. Овочі з високим вмістом вологи втрачають консистенцію, вітаміни та смак. Тож не варто заморожувати огірки, помідори, латук, салат, редиску, редьку, картоплю, капусту, цибулю і часник.

5. Водянисті, переспілі, підбиті, м'які ягоди не варто заморожувати. Це стосується полуниці, малини, кавуна. Якщо хочеться поласувати вітамінною ягідкою, краще заморозити її у вигляді пюре з цукром.

6. Консервація за правилами зберігання не передбачає температуру заморозки. А рідина в бляшанці розширюється і може розірвати банку, хіба що перекладете вміст банки у герметичний посуд.


Теги: продукти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні