--> В Україні подорожчає побутова техніка | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні подорожчає побутова техніка

1
8
В Україні подорожчає побутова техніка
На побутову техніку і заводське обладнання в україні потрібно буде отримувати нові сертифікати, через що техніка здорожчає.

Нові вимоги повинні враховуватися при продажу великої побутової техніки та заводського обладнання, - пише 24 канал.

В Україні заборонять продавати товари, які не відповідають вимогам еко-дизайну – технічному регламенту енергоефективності та екологічності.

Згідно з постановою Кабміну від 3 жовтня, конкретні вимоги будуть прописані для кожної окремої групи товарів. Проте воно торкнеться лише великої побутової техніки, гаджети і дрібну електроніку вони не зачіпатимуть, тобто ці види техніки не здорожчають.

Держенергоефективності розробило низку допоміжних регламентів для окремих типів продукції. Першим приймуть пакет регламентів для індустріального обладнання (котли, генератори та ін.). Також вже розроблені і чекають своєї години низка аналогічних регламентів для побутової техніки – для холодильників, пилососів, пральних і посудомийних машин та іншої великої техніки... Подати на затвердження все планують до кінця цього року, – пояснила координатор комітету побутової електротехніки Європейської бізнес асоціації Вікторія Куликова.

Тож здорожчати можуть холодильники, пилососи, пральні та посудомийні машини та інша велика техніка.

Видання зазначає, що відповідно до еко-дизайну можуть встановлюватися вимоги до максимального споживання електрики телевізорами, до максимальної потужності двигуна пилососа, мінімального індексу енергоефективності пральної машини, до норм споживання води посудомийною машиною.

Тож з моменту прийняття норм з того чи іншого продукту, буде неможливо продати вроздріб товар, який не відповідає новим вимогам.
Теги: гроші, ціни
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спасибi за заботу
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні