Яке обстеження треба пройти після відпочинку на морі: порада лікаря

0
1
Яке обстеження треба пройти після відпочинку на морі: порада лікаря
В осінній період варто звернутися до дерматолога та обстежити родимки, аби уникнути захворювання на рак шкіри – меланому.

Про це розповів лікар-дерматолог вищої категорії, завідувач філією № 1 Комунального некомерційного підприємства "Консультативно-діагностичний центр Шевченківського району міста Києва", кандидат медичних наук Андрій Перехрестенко, - повідомляє 24 канал.

За його словами, родимки на тілі необхідно перевірити особливо тим людям, які загаряли та відпочивали на морі.

Ультрафіолетові промені можуть підштовхнути переродження нешкідливої родимки в одну з найагресивніших злоякісних пухлин шкіри – меланому. Якщо її вчасно не виявити та не видалити, то гине 95% хворих. Тому потрібно регулярно оглядати своє тіло самому або просити родичів, а помітивши будь-які зміни, показати їх лікарю,
– наголосив медик.

За словами Перехрестенка, під час огляду лікар використовує прилад дерматоскоп. За його допомогою фахівець детально розглядає поверхневі шари шкіри та може визначити, чи є небезпечною родимка.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні