Після надання Томосу постане Українська Православна Церква

5
-7
Після надання Томосу постане Українська Православна Церква
Після надання Томосу і створення Помісної церкви, таких назв, як «Українська Церква Київського Патріархату» або «Українська Церква Московського Патріархату» не буде.

Про це розповів директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Андрій Юраш, - пише РІСУ.

Тому Помісна Церква буде називатися «Українська Православна Церква».

На думку Юраша, до УПЦ ввійде більшість представників духовенства всіх православних конфесій.

«Зараз вони перебувають в очікуванні. Зайняли спостережну позицію», - каже він.

«Думаю, що також половина або й більше структур УПЦ Московського Патріархату відразу чи у найближчій перспективі теж прийдуть до Української Православної Церкви», - додав представник Мінкульту.

«Статус Московського Патріархату в Україні (після створення єдиної Помісної Церкви, – ред) теж зміниться. Зараз в УПЦ МП розглядають кілька варіантів», - каже Андрій Юраш.

За його словами, УПЦ ПМ або стане екзархатом, або переформатується на окрему митрополію.

«У будь-якому разі віряни нарешті зможуть чітко зрозуміти до кого вони належать», - підкреслив директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Церква МП зраз і так є окремою митрополією.Що він торочить,цей чиновник?
Відповісти
В церковні справи постійно сує носа влада, від такої церкви толку не буде
Відповісти
після цієї авантюри припинить існування лише УАПЦ, котрій більше нема чого ловити, крім підскочити під Константинополь. Розбудовувати свою митрополія Фанар почне з Галичини, з єпархій УАПЦ. УПЦ КП та УПЦ МП, можливо, трішечки обміліють, але залишаться. уявляю, як цей укурок перереєструє майже двадцять тисяч релігійних громад, особливо тих, хто пошле їх нах.й.
Відповісти
Вірую в Бога, Христа Ісуса, Богородицю Марію, Святих багатьох. А релігія- це політика. Ходжу в Храми, де моляться християни..... Поділ християн- гріх. скільки будуть релігійні війни? Боротьба за гроші, церковні посади, парафіян вже у всіх змі надоїла
Відповісти
Після надання томосу накриється отой МП мідним тазом
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні