У селі під Луцьком - міжнародні змагання з туризму. ФОТО

0
-7
У селі під Луцьком - міжнародні змагання з туризму. ФОТО
У селі Гаразджа під Луцьком розпочалися міжнародні змагання зі спортивного туризму «Волинь», в рамках чемпіонату Європи.

Спортсмени оселилися в таборі “Сонячний”, де і відбувався перший день протистоянь, - пише ІА Волинські новини.

Головний секретар змагань Ольга Яцюк розповіла, що змагання триватимуть три дні.

“Перші два дні індивідуальні змагання, в неділю командні. Завтра спортсмени багатимуть у лісі, маршрути до 7 км. Участь у змаганнях беруть близько 60 спортсменів. Єдине, з чим на змаганнях є труднощі - це з правилами , адже у нас свої, а в іноземців трохи інші. Тому для справедливості, суддівська колегія не штрафує учасників. Ці змагання проводилися з 1982 року. Втім, перестали відбуватися з настанням незалежності України. Знову їх відродили в 2010 році. Й учасники можуть показувати різні техніки, прийоми, що дає можливість вдосконалитися спортсменам”, - наголошує співорганізатор змагань.

Зауважили, що на змагання приїхали спортсмени з Литви, Латвії, Білорусі й різних областей нашої держави.

Ольга Яцюк додає, що за командне звання «Чемпіони Європи» змагаються 13 команд.

Вперше участь у цих змаганнях бере гостя з Білорусі Дарія Рута.

“Я займаюся вже три роки й за цей час досягнула достойних результатів у своїй країні. Ми часто змагаємося з росіянами, а тепер приїхали і до вас, щоб позмагатися, здобути новий досвід. На цих змаганнях зближує те, що в кожного свої правила, але тут ми творимо щось спільне, єдине. Усі люди дуже приємі, завдяки туризму здобула багато друзів. Коли посидиш біля багаття, то потім таке відчуття, що ти знав цих людей усе життя. А ще, тут здобуваєш новий досвід: нам підказують, ми теж ділимося своїми успіхами й це дуже цікаво”, - ділитися враженнями дівчина.

Ольга Яцюк додає, що торік перемогла команда з Білорусі.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні