ОТГ на Волині не може вчасно виплатити зарплати вчителям

1
-3
ОТГ на Волині не може вчасно виплатити зарплати вчителям
Павлівська сільська об’єднана територіальна громада (ОТГ) Іваничівського району не може вчасно виплатити зарплати вчителям. Посадові оклади педагогам підняли, а освітню субвенцію з державного бюджету залишили на старому рівні.

Про це розповіла заступник голови Павлівської громади Ніна Петренко. Вона стверджує, що громаді не вистачає близько 1,5 млн гривень освітньої субвенції, щоб вчасно виплатити зарплати вчителям.

«Місцевий бюджет не може покрити витрати. Це пов’язано з тим, що заробітну плату підвищили, а субвенцію виділили на рівні старої суми», – повідомила Ніна Петренко.

До слова, до Павлівської ОТГ належить 11 сіл Іваничівського району: Павлівка, Самоволя, Старосілля, Переславичі, Трубки, Завидів, Топилище, Риковичі, Старий Порицьк, Клопочин, Жашковичі.

Проблему нестачі освітньої субвенції гостро відчувають всі органи місцевого самоврядування Волині.

У серпні під час робочого візиту в Луцьк прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про неї говорив керівнику уряду в.о. Луцького міського голови Григорій Пустовіт. Він сказав, що у місті не вистачає 29 мільйонів гривень на виплату зарплат освітянам.

«Та ладно! У вас 27 мільйонів на депозитах», – емоційно відповів на це Гройсман.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви думали про дохід, а про витрати не думали....така фігня чекає всю країну майже.... Податки в Київ, а витрати на місцях вирішуйте самі....з голими задницями..не децентралізація, а дебілізація



Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні