Волинську чиновницю, яка ховала хабарі у бюстгалтері, залишили на посаді

2
1
Волинську чиновницю, яка ховала хабарі у бюстгалтері, залишили на посаді
Посадовиця Устилузької ОТГ, яка погоріла на хабарі, визнала це на суді.

Однак її так і не звільнили, бо колеги вважають її невинною, повідомляє «Громадське.Волинь».

Нагадаємо, 4 квітня цього року начальницю господарсько-земельного відділу Устилузької міської ради Володимир-Волинського району викрили на отриманні хабара. Марина Повзун вимагала, а потім одержала 500 доларів США за сприяння в наданні в оренду нежитлового приміщення господарської будівлі.

Серед робочого дня в кафе «Гранд», що в Устилузі, в бюстгальтері посадовиці з’явились п’ять стодоларових купюр. За цю суму вона обіцяла вплинути на членів виконкому, які повинні були прийняти відповідне рішення. Однак впливати не довелося. Правоохоронці «застукали» Марину Повзун «на гарячому».

Слідство тривало недовго і вже на початку червня справу розглядали у Володимир-Волинському міському суді під головуванням Надії Пікули відомої тим, що її й саму раніше обвинувачували в корупційному правопорушенні – вона розглядала справи, де адвокатом однієї зі сторін був її зять Роман Рудись.

Перед Фемідою Марина Повзун свою вину визнала повністю. Відтак суд вирішив не досліджувати матеріали справи. Головуюча Надія Пікула взяла до уваги пом’якшуючу обставину – обвинувачена виявилась багатодітною матір’ю – і покарала корупціонерку штрафом. (До слова, рік тому на Марину Повзун складали постанову за неналежне виконання батьківських обов’язків. Але й тоді суд обмежився усним попередженням).

Згідно закону, посадовицю повинні були звільнити, але вона й досі на тій самій посаді.

Чому Марину Повзун не звільнили пояснив очільник Устилузької міської територіальної громади Віктор Поліщук:

— У вас працює Марина Повзун?

– Так.

– А чому ви її не звільнили? Її ж судили за хабар!

– Скажіть, чому я мав її звільняти? У судовому рішенні такого не написано. Я питав слідчих, чи я повинен її відсторонити, а вони мені казали: чекайте рішення суду.

– Але ж на суді ваша підлегла повністю визнала свою вину…

– Вона до того відношення не має. Ми провели своє розслідування. Їй ті гроші навмисне всунули.

– У бюстгалтер?

– Так. Вони шукали козла відпущення. Вони її схиляли, щоб вона дала покази, що діяла в інтересах третіх осіб. Їй пропонували угоду. Я думаю так, якщо є злочин, то треба карати, а не пропонувати угоду.

«Ця справа – ще один прояв упередженого ставлення правоохоронних органів до Устилузької громади», – вважає голова Устилузької міської територіальної громади Віктор Поліщук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Просто 500 баксів від чиновниці перейшли до судді.
Відповісти
Віктор Поліщук! Дай Вам Боже здоров'я. Україна була б значно кращою, якби було б більше таких керівників громад як Ви. Однозначно!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні