«Не дав квиток – плати штраф»: хто мусить відповідати за відсутність талонів у луцьких маршрутках

2
-6
«Не дав квиток – плати штраф»: хто мусить відповідати за відсутність талонів у луцьких маршрутках
Перевізники вважають, що пасажири у луцьких маршрутках самі відмовляються від квитків у транспорті. А відтак вони повинні нести адміністративну відповідальність.

Про це стало відомо у вівторок, 2 жовтня, під час засідання круглого столу щодо обговорення проекту рішення виконкому «Про погодження положення про порядок здійснення контролю оплати (реєстрації) проїзду у міському пасажирському транспорті загального користування м. Луцька».

Нагадаємо, що 5 вересня, на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради ухвалили рішення про безготівкову плату за проїзд у тролейбусах та маршрутних таксі.

Програма передбачає здійснення безготівкової оплати проїзду в маршрутних автобусах та тролейбусах за допомогою валідаторів, які працюватимуть в режимі «онлайн».

Зокрема, депутат Луцької міської ради Алла Надточій заявила, що водії маршрутних таксі міста не видають квитків.

«Ми не можемо добитися контролю обліку пасажиропотоку. Водії вперто не видають квитки. Коли піднімається питання про підняття вартості проїзду, то ви заявляєте, що у маршрутках їздить багато пільговиків, які не платять за проїзд. Але ми не можемо цього визначити. Водії навіть квитків не дають, то як можна порахувати кількість пасажирів?» - заявила депутат.

Натомість присутні на засіданні луцькі перевізники заявили, що пасажири самі відмовляються брати квитки у водіїв автобусів. Більше того, з їх слів, саме вони повинні відповідати за відсутність пасажирського квитка – платити штраф.

Начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов пояснив, що згідно закону України про автомобільний транспорт, за відсутність у пасажира квитка відповідає перевізник.

«У нас не так багато пасажирів, які не платять за проїзд. А те, що вони систематично не видають квитки – це у нас є. Ви кажете, що відповідальність веде виключно пасажир – це неправда. Закон України про автомобільний транспорт покладає відповідальність на перевізника. Він мусить сплатити 1700 гривень штрафу», - заявив посадовець.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Барижні маршрутчики геть обнагілил позабирати тендери на***й
Відповісти
невже в міській раді нема юристів які б розібралися у відповідальності?невже тяжко проконролювати? буде контроль і нічого підвищувати не треба все стане на свої місця. у Полтаві проїзд знизили до 4 грн. за ініціативою мера...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні