«Мало запрошують, мало концертую», - Ніна Матвієнко на фестивалі у Володимирі

0
0
«Мало запрошують, мало концертую», - Ніна Матвієнко на фестивалі у Володимирі
У Володимир-Волинський приїжджала Народна артистка України Ніна Матвієнко, щоб взяти участь у фестивалі «Український коровай-сузір’я».

Для представників місцевих ЗМІ був організований прес-брифінг із артисткою, - пише Буг.

Жінка розповіла, що зараз нечасто гастролює з концертною програмою. Додала, що допомагає виховувати онуків, тому і сам приїзд у Володимир-Волинський стояв під питанням.

«На жаль мало запрошують, мало концертую. Сприймають народну пісню дуже добре. У мене є така традиція, що навіть коли з камерним оркестром виступаємо, між піснями обов’язково є народні композиції в акапельному виконанні. Це стало для мене традицією. Я ж народна співачка і маю утверджувати це», -поділилася Матвієнко.

Далі артистка зауважила, що зараз набагато менше працює в напрямку розвитку української народної пісні і додала, що на Волинь її практично не запрошують. Тут Роман Гук запевнив Ніну Матвієнко, що вже почали виправлятися.

«Поки один виправиться, то другий – зігнеться», – пожартувала народна артистка.

Матвієнко розповіла, що зараз працює з молодими виконавцями, такими як Монатік і ТНМК. Для того, аби нагадати присутнім спільні композиції, Матвієнко заспівала акапельно композиції, які виконувала з іншими виконавцями.

В народної артисти запитали, як часто їй доводиться виступати в зоні проведення бойових дій, та й взагалі для українських військових.

«Ні разу я не їздила. Була два рази в Слов’янську. Я не знала, що їм співати. По-перше, я не хотіла цієї війни, я протестувала. Одним співати, а другим не співати? І ті, і ті – брати. Я вважала, що це не пояснювально, я не можу цього пояснити», – відповіла артистка.

Наголосила Матвієнко і на українській ідентичності, мовляв, українці унікальні, і не повинні переймати чужих цінностей, а берегти свої. Саме в цьому напрямку працює Ніна Матвієнко, доносячи українську народну пісню до широкої публіки.

«Нам потрібно рятувати молодь від європейського світу! Ми є унікальні», – ствердила Ніна Матвієнко.

Після завершення брифінгу, народна артистка виступила на головній сцені фестивалю «Український коровай-сузір’я». Додамо, що хоч і виступ був на початку дійства, послухати народну артистку зібралося чимало володимирчан.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні