Чи потрібно християнська етика луцьким школярам. ОПИТУВАННЯ

1
3
Чи потрібно християнська етика луцьким школярам. ОПИТУВАННЯ
У концепції Нової української школи немає рекомендацій щодо обов'язкового вивчення першокласниками предмету "Християнська етика".

Одні вважають таке рішення правильним, оскільки часом вчителі нав'язували дітям власну віру, інші ж переконані, що виховання на нормах християнства позитивно вливає на учнів, пише ІА "Конкурент".

Журналісти запитали у лучан, що вони думають з цього приводу.

Микола Євгенович


"Двояко. Дивлячись як викладати. Діточок треба обов'язково готувати до християнства. Обов'язково. А от як готувати, то тут вже повинні самі батьки давати згоду. І з вчителями, хто буде. Я особисто думаю, що якби приходив священик, то не в рясі, звичайно, а одягнутий в цивільне. І обов'язкова згода батьків, але моя особиста думка, в мене внучки ростуть, обов'язково треба. Але згода обов'язково з батьками. Але треба".

Володимир


"Потрібно викладати в школі, бо дітей потрібно змалечку привчати до церкви. У мене в школі "Християнської етики" не було, але якби була, то я, звичайно, відвідував би".

Іванна

"Я вважаю, що предмет "Християнська етика" повинен бути в школі. Тому що людина повинна взнавати про Бога, а вже потім з того, що вона взнала, робити свої висновки щодо того, чи потрібна їй в житті релігія, чи непотрібна. Хоча би якісь основи мають бути. А потім вона з того має сама вирішити, звичайно, коли виросте. Але якщо вона не бути самих основ знати, то вона ніколи не ухвалить правильного рішення".

Дмитро


"В школі "Християнську етику" викладати не потрібно. Я вважаю, що не потрібно людині насаджувати з самого дитинства якусь певну релігію. Згодом, коли людина стає старшою, вона може сама дійти до цього. Я не розумію, навіщо, поки діти малі, їх водять в школу недільну, в церкву примушують ходити, якщо людині це не подобається і вона проти цього".

Галина Йосипівна


"Звичайно, потрібно. Тому що зараз світ такий пішов, що молодь розбещена дуже, вона не має цінностей людських справжніх. Адже Біблія виховує на заповідях Божих. Я вважаю, що це потрібно. Хай молоді люди знають, що таке добро, що таке зло".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що робити дітям мусульман, буддистів, рідновірів, атеїстів? У школі потрібні уроки етики, моральності, доброзичливості, толерантності, співчуття. Це ніяким чином не повинно бути пов'язано із християнством. Бо зараз християнство у трактуванні вчителів прирівнюється до церковних обрядів. З власного досвіду.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні