У Македонії провалився референдум про зміну назви країни

0
4
У Македонії провалився референдум про зміну назви країни
Референдум у Македонії щодо зміни назви країни, необхідної для її євроатлантичної інтеграції, провалився.

Згідно з даними державної виборчої комісії Македонії, станом на 18:30 за місцевим часом, тобто за півгодини до закриття виборчих дільниць, явка на плебісциті становила не більше 34 відсотків з 1,8 мільйона виборців, передає агенція новин dpa. Про це інформує ТСН.

Для набуття чинності результатів всенародного голосування явка на референдумі мала становити не менше 50 відсотків, ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, уряди Греції та Македонії погодили умови зміни назви колишньої частини Югославії.

Історична суперечка між Скоп'є та Афінами щодо назви цієї невеликої балканської країни вважається головною перепоною на шляху Македонії до вступу в Європейський союз (ЄС) та Північноатлантичний Альянс (НАТО). Афіни постійно блокували будь-який рух Скоп'є в цьому напрямку. Але рішення щодо нової назви Македонії має ухвалюватися лише на всенародному голосуванні.

Македонія вважається кандидатом на вступ до ЄС з 2005 року. В Брюсселі раніше вже сигналізували про готовність до відновлення переговорів про набуття членства цієї балканської країни в Євросоюзі. Так само в адміністрації США наголошували, що в разі обрання македонцями іншої назви для своєї країни вона стане 30-м членом НАТО.

Теги: македонія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні