Учені створили молекулу проти раку

0
-1
Учені створили молекулу проти раку
Учені створили синтетичну молекулу, яка може допомогти подолати рак.

"Це маленька синтетична молекула, життя наших піддослідних мишей трива' в чотири рази. Є надія, що вона зупинить рецидиви", - розповів один з дослідників, - пише gazeta.ua.

Пояснюється, що всередині будь-якої клітини є білки, які відповідають за її поділ. У ракових - їх функція порушена. Тому клітини діляться безконтрольно. А молекула, яку знайшли австралійці, блокує роботу білків. Таким чином, ракові клітини перестають ділитися.

"Поки що працювали з раком крові і печінки. Ми дуже сподіваємося, що ще багато видів раку будуть також реагувати", - зазначив учений.

Пацієнти в Україні пораділи винаходу австралійців. Станіслав Рибальченко із Запоріжжя зважився на протипухлинну вакцину після того, як у нього вирізали одну легеню. Після курсу, який він проходив рік, пацієнт погодився на ще один. Чоловік розповів, що друга легеня збільшилася в розмірах, і дихати йому стало легше.

У Дніпрі в одній з клінік безкоштовно лікують пацієнтів в рамках клінічних досліджень зарубіжних препаратів. Доктор Олег Бочаров погодився на тестування одного з таких препаратів, коли у нього знайшли величезну пухлину. Операцію не можна було робити, тому він пройшов медикаментозний курс лікування. В результаті утворення зменшилося на 70%. Пацієнт впевнений, що в іншому випадку у нього не було можливості вижити.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні