--> На Волині може подорожчати тариф на розподіл газу. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині може подорожчати тариф на розподіл газу. ВІДЕО

1
7
На Волині може подорожчати тариф на розподіл газу. ВІДЕО
ПАТ "Волиньгаз" хоче збільшити тариф для населення.

Про це йдеться у сюжеті "12 каналу".

Нині українці платять майже сім гривень за кубометр газу. В цій ціні 10 відстоків, тобто 71 копійка - за транспортування. Газовики кажуть, що ця цифра має бути гривня чотири копійки, аби хоча б покрити витрати підприємства. Про прибутковість, волиньгазівці запевняють, вже давно забули.

"По факту півріччя збитки склали 71,5 мільйон гривень." - зазначає фінансовий директор ПАТ "Волиньгаз" Андрій Тимчишак.

За прогнозами газовиків на кінець року сума збитків може сягнути 200 мільйонів гривень. Тариф затверджує Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг. Востаннє його коригували два роки тому. На листи комісія не реагує. Зволікає національний регулятор навіть у затвердженні інвестиційної програми. Саме ці гроші мали бути освоєні на ремонт і оновлення мереж, тобто знизити втрати.

"На 27 вересня інвестиційна програма на 2018 рік регулятором не затверджена. Тобто ми на сьогоднішній день освоюємо інвестиційну програму 2017 року." - розповідає голова правління ПАТ "Волиньгаз" Мирослав Коротя.

Саме тому, кажуть у "Волиньгазі", гостро відчувають кадрове питання. Мовляв, не вистачає грошей аби підвищити зарплати до ринкового рівня.

"На даний момент в нас існує потреба в 149 працівниках. Таким чином недоукомплектованість служб експлуатації досягла 24%. Це - насправді катастрофічна ситуація." - стверджує начальник управління з персоналу ПАТ "Волиньгаз" Андрій Сироватський.

Зараз середня зарплата на підприємстві - 6800 гривень. Підняття тарифу, запевняє Андрій Сироватський, дасть можливість підвищити оклади працівників до 9200. Споживачі ж будуть в середньому платити на дві гривні більше із зареєстрованої особи.
Теги: газ, тарифи
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а збільшити частку тарифу на розподіл із загального тарифу не хочете спробувати ? чи кишка затонка ? легше з людей здерти. УРОДИ !!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні