Луцьк та Волинь на ретро фото

0
-2
Луцьк та Волинь на ретро фото
На одному із онлайн магазинів антикваріату вдалось відшукати колекцію світлин, які були зроблені на території Волинського воєводства в міжвоєнний період.

Автором світлин є професійний фотограф Едвард Августинович, який не раз приїздив на Волинь, щоб знайти вдалі кадри для своїх робіт, - інформують Хроніки Любарта.

Увагу митця привертали в основному архітектурні пам’ятки, зокрема, замки та палаци.

Так, завдяки його фото сьогодні маємо цінні зображення Луцького замку, втраченого палацу Ледуховських в Смордві на Рівненщині, руїни замку в Корці, Вишнівецький палац на Тернопільщині. Споруди вражають своєю величчю, не дивлячись на те, що фото були зроблені після Першої світової війни, коли пам’ятки зазнали значних руйнувань, і були пограбовані. Світлини датуються 1920-1930-ми роками.

Жодна з фотографій Едварда Августиновича не стала культовою. Але і жодна з них не перетворилася на кліше. І сьогодні ми можемо побачити міжвоєнний світ Волині таким яким він був, саме завдяки світлинам таких фотографів.



Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні