Ковельську поліклініку пропонують реорганізувати

0
1
Ковельську поліклініку пропонують реорганізувати
Ковельську поліклініку планують реорганізувати у комунальне госпрозрахункове підприємство, що зароблятиме для себе кошти.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 25 вересня, - повідомляє ІА Волинські новини.

Депутати розглянули звернення щодо подальшого функціонування КЗ «Ковельська поліклініка Волинської обласної ради».

Начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк зауважив, що ідеальним рішенням була б передача поліклініки у власність громади Ковеля, реорганізація її в комунальне підприємство, яке могло б займатися господарською діяльністю та заробляти на себе.

Відповідно, потрібно буде зменшити площу, яку займатиме заклад. Наразі до кінця року на виплату зарплати працівникам поліклініки не вистачає 585 тисяч гривень. Цю суму пропонують виділити з обласного бюджету. Також пропонують скорочувати штат закладу. Свого часу усім працівникам пропонували працевлаштування, а наразі для них шукатимуть варіанти у обласних та районних закладах. Зараз з обласного бюджету фінансують 33 посади у поліклініці.

Своєю чергою, керівник поліклініки Адам Маковецький просив фінансувати заклад ще протягом наступного року. За цей час, з його слів, можна вкласти кошти в комплекс саун, басейну, які зараз не працюють, але могли б згодом використовуватися для заробляння коштів при переході на повний госпрозрахунок. Якщо фінансування припиниться, доведеться звільнити 20 працівників, працюватимуть лише лікарі без медсестер, які вестимуть профогляди залізничників. Саме за рахунок профоглядів заклад отримує основну частину прибутку. Цього року за тендерами отримали 1,2 мільйона гривень.

Питання про реорганізацію поліклініки у комунальне підприємство, що зароблятиме для себе кошти, виносять на розгляд депутатів під час сесії облради.

Директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк нагадав, що з обласного бюджету можна фінансувати лише спеціалізовані медзаклади, тож, оскільки у поліклініки немає такої ліцензії, її фінансування є нецільовим використанням бюджетних коштів.

У підсумку, члени комісії підтримали пропозицію голови комісії Ірини Вахович, яка пропонувала дофінансувати заклад до кінця поточного року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні