Негода на Волині: потрощені дахи, повалені зупинки та дерева

0
6
Негода на Волині: потрощені дахи, повалені зупинки та дерева
Волинню пронеслася негода. У селі Світязь Шацького району дерево пробило стіну новозбудованої каплички. Декілька будинків у Володимир-Волинському і Турійському районах лишились без дахів, сотні населених пунктів по області були знеструмлені.

Негода розпочалася 24 вересня, повідомляє "12 канал".

Найгірша ситуація із відновленням електропостачання на Любомльщині. Тут пошкоджені аж дев'ять високовольтних ліній, які живлять майже усі населені пункти району.

"Бригади продовжують роботи. Не даю гарантії 100 відсотків, що ми встигнемо всіх споживачів заживити сьогодні", - повідомив головний інженер ПАТ "Волиньобленерго" Володимир Перчук.

Станом на 16-ту годину на Волині залишалися повністю без електроенергії 73 населені пункти, 29 - частково. Це - половина від тієї кількості, що була знеструмлена на ранок понеділка.

У Луцьку шквального вітру не витримала одна електроопора, що біля 18-го будинку по проспекту Грушевського. Вона перегородила доріжку до дитячого садочка.

Працівники "Луцьксвітла" знеструмили небезпечний стовп. Відновлювати його через вітер не мали права.

"Підв'яжемо до дерева. Воно ще буде... Дріт не порвався. Все нормально", - повідомив працівник "Луцьксвітла" Василь Борщ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У луцькому парку негода зіпсувала алею парасольок. ФОТО

Не витримали вітру й зупинки громадського транспорту. Зокрема, декілька перекинулися у селі Сирники Луцького району та одна в обласному центрі, поблизу Завокзального ринку.

"Їхала на роботу зранку, вона вже така була. звичайно, страшно, не дай Бог діти, і дорослі, і похилі люди з ринку. Добре, що сьогодні вихідний", - каже лучанка Тетяна.

В обласному гідрометеоцентрі заспокоюють, мовляв, вітряна погода довго не протримається.

"Ще на ніч залишаться пориви 15-20. І вже на завтра з відходженням цього циклону на схід, вітри вщухнуть", - повідомила завідувачка сектору прогнозів обласного гідрометеоцентру Валентина Набока.

У гідрометеоцентрі кажуть, що хоча вітри і зменшать свою швидкість, проте принесуть похолодання. Очікуються навіть заморозки. Прогнозують, що найхолодніше буде з віторка на середу та з суботи на неділю. Решту днів тижня - дощитиме.

Фото - управління ДСНС України у Волинській області.

Теги: негода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні