«Більше не поїду»: волинянка розповіла про реалії польського заробітчанства

6
2
«Більше не поїду»: волинянка розповіла про реалії польського заробітчанства
Волинянка розповіла про реалії заробітку у Польщі.

Жителька Володимира-Волинського Ірина після тижня роботи на пана у Польщі повернулася додому, пише "Володимир Медіа".

Перевізник доставив її на роботу до фермера, в якого є яблуневі сади. Щодня Ірині доводилося обривати яблуні, що росли рядками довжиною у 850 метрів.

Щоб дістатися до яблук, жінці доводилося не лише самостійно тягати розкладну драбину від дерева до дерева, а й совати за собою відро, вага якого у наповненому стані сягає 15 кілограмів. Потім акуратно висипати у ящик, щоб не побити яблука.

За декілька днів тяжкої праці трохи звикла. Проте оте «звикла» коштувало їй величезних синців на ногах та руках, постійно ниючої болі в спині. Після роботи до ліжка заледве ноги волочила.

Відпрацювавши сім днів, фермер заявив, що жіночої сили у нього вже надлишок, а ось чоловічої – брак. Тобто натякнув, що комусь із наших гастарбайтерів доведеться поїхати додому. Ірина після такої пропозиції навіть не роздумувала й сказала, що повертається.

За тиждень часу їй заплатили 800 злотих. 300 віддала за житло та перевізнику, який доставив її додому. Чистими привезла 500 злотих. Ніби й непогано, якщо врахувати, у Володимирі таку суму отримує за місяць роботи більшість працюючих.

Однак проблема в іншому: скільки ще жінці доведеться віддати за ліки? Бо здоров’я погіршилось. Висновок для себе зробила: «Більше туди не поїду».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тільки невдахи їдуть горбатитись на низькоплачуваних роботах.
Відповісти
Її хтось силою заставляв туди їхати? Яблука чи ще там щось можна обривати й в українського "доброго пана". Нє, ну є ще добрий гаспадін і добрий сеньор. Може там буде легше
Відповісти
Да ! Да ! Именно так деньги в Польше и забатываються )) и это ещё если не кинут ... А если нет здоровья то и вообще нечево и рыпаться !!!
Відповісти
вже докотилася зі львівщини струя смердючих темників про погану польщу. саме тому туди за цей рік з'їздило 4 мільйони українців. якщо змінусувати частку бляхарів, яким треба перетинати кордон на тачках з єврономерами, все одно виходить жахаюча цифра. тікають, бо так погано там працювати і погано платять, ага, ага, з'їжте ще какашку.
Відповісти
Хто хоче працює, хто не хоче - ниє. Вона мала би знати, на яку роботу їде. А якщо ні - почитати відгуки людей, про те, наскільки це важка робота чи ні.
Відповісти
Підняла баба відро 15 кг і переставила драбину, попрацювавши тиждень і буде пів життя працювати на аптеку, перетрудилася бідна... Так, фізична праця буває важкою, але це не той випадок, скоріше справа в людині, яка розраховує на халяву. Теж працював на яблуках, в різних господарів, тому знаю про що кажу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні