Показали ТОП-5 інстаграмних місць Луцька

0
2
Показали ТОП-5 інстаграмних місць Луцька
Розповіли, куди йти за найкращими фотографіями для "Інстаграму" в Луцьку.

Список кращих місць для фото опублікували на сайті Elle.

Замок Любарта


Так-так, саме він зображений на 200-гривневій купюрі! Один із найбільших, найдавніших і найкраще збережених замків України, який потрапив до сімки чудес.

Збудований у 14 столітті, він був резиденцією литовсько-руських князів. За всю історію жодного разу не був узятий силою, що є особливим приводом для гордості лучан.

Вони вірять, що місто оберігає любов, а стіни величної споруди лікують.

В одній із веж розміщується єдиний в Україні музей дзвонів. Крім звичайних екскурсій, тут проходять лицарські турніри, фестивалі та романтичні «Ночі у замку».

Будинок скульптора Миколи Голованя


Понад 30 років місцевий скульптор-архітектор Микола Головань оздоблює свою домівку новими «химерами».

Хоча сам він цього слова не любить і називає творіння «сімейним вернісажем»: на фронтоні будинку розміщено барельєф із зображенням усіх членів родини.

Споруду також прикрашають купідони, тварини, колони, чаші. Усього – понад 500 скульптур, у яких поєдналися готичні й романтичні елементи.

Господар не бере плати за відвідини садиби, охоче спілкується з гостями, а якщо пощастить – може ще й завести всередину будинку.

Лютеранська кірха


Неоготична споруда з найвищим шпилем у 24 метри однозначно приверне увагу будь-якого туриста. Її збудували на початку ХХ століття як головний храм волинських лютеран.

У радянські часи використовувалася як архів, а нині там порядкують баптисти. Однак гості міста завжди поспішають сюди як до визначної архітектурної пам’ятки.

Гуляти біля кірхи найкраще пізно ввечері. Тоді містично сяє годинник на вежі, а лампи освітлюють хрест на центральному шпилі.

Найдовший будинок у світі

Велетень, який будувався 11 років, нагадує бджолині комірки та об’єднує 40 багатоповерхівок, 120 під’їздів та майже 3 тисячі квартир!

Він простягнувся на 3 км та займає 4 зупинки громадського транспорту.

Лучани називають його Великою китайською стіною й подейкують, що нові мешканці довго блукають у пошуках свого під’їзду. Словом, на це точно треба подивитися.

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків


Одна з найголовніших причин (не перебільшую) відвідати Луцьк. Попри те, що музей відкрився тільки місяць тому (до того чотири роки існувала галерея), тут зібрані найкращі твори понад 100 українських митців ХХ-ХХІ століть.

Загалом – 800 арт-об’єктів.
Теги: луцьк, фото
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні