Працівники «КроШу» провели «Спортивний вікенд» у Боратині*

0
10
Працівники «КроШу» провели «Спортивний вікенд» у Боратині*
В суботу, 22 вересня, у селі Боратин, що неподалік від Луцька, відбулося урочисте відкриття чемпіонату з міні-футболу між луцьким і житомирським заводами «Кромберг енд Шуберт Україна».

Також у змаганнях взяла участь команда «Ласка» з села Боратин. Наступного дня, 23 вересня, на тому ж полі провели фінальні змагання та нагородили переможців.

Голова Боратинської сільської ради Сергій Яручик розповів про співпрацю з підприємством:

«Побоювання були одні, щоб підприємство дійсно залишилося на території Боратинської сільської ради, але хочу сказати, що це був певний момент фортуни для нас. Це місце, де сьогодні розміщене підприємство, взагалі не розглядалося як варіант. Тому відкриття його саме тут було чистою випадковістю і везінням.

Коли ішли коридором адміністрації Боратинської сільської ради, казали, що підприємство обирає земельну ділянку, і ми вирішили запропонувати свою. Відбулася нарада і накінець, через півтори години, приходить група, яка об’їжджала всі земельні ділянки, і з високої трибуни озвучили, що підприємство обрало саме територію Боратинської сільської ради. Для нас це було дуже хорошою звісткою. І ми переживали, щоб це підприємство дійсно почало працювати на повну потужність.

На сьогодні можна сказати, що ми не уявляємо нашого функціонування без «Кромберга». І напевно не тільки боратинська громада, але і вся Волинська область, адже це підприємство є одним із найбільших платників податків. Ще одним надзвичайно важливим фактором є те, що тисячі людей мають робочі місця. І сьогоднішнє змагання - це один з кроків до співпраці між сільською громадою і підприємством в цілому.

На перспективу взагалі обговорюємо проведення спільних фестивалів, які були б не тільки змаганнями зі спорту, а спортивними чи народними забавами. Я думаю, що це було б цікаво як для самого підприємства, так і для нашої боратинської громади. Це б здружувало колектив. Ми б показали, що ми є справді одна команда. Бізнес є соціально відповідальним, а він дуже підтримує громаду. І в той же час сільська громада готова йти назустріч підприємству».



«КроШівці» організовують щорічні змагання з міні-футболу і шахів між працівниками підприємства. Така традиція була започаткована близько п’яти років тому у місті Луцьк. Цей стиль корпоративних змагань вподобали й житомирські колеги.

Технічний директор «Кромберг енд Шуберт Україна» Славомір Качмарек висловив свою позицію щодо проведення подібних заходів: «Ми завжди підтримуємо ініціативи і кажемо: «Вперед!»

Фінансовий директор підприємства Олександр Шаварський пояснив, для чого на "КроШУ" організовують корпоративні змагання.

«Ініціативи, які народжуються на «Кромбег енд Шуберт», з’являються від працівників. А нашим завданням як керівництва є підтримка таких поривань. Це робиться не для галочки і піару, ми робимо це для людей, адже знаємо, що вони комфортніше себе почувають, коли знають, що підприємство не закінчується за нашою прохідною. Підприємство переймається життям своїх працівників».

Зазвичай на "КроШУ" відбуваються внутрішньозаводські змагання для визначення кращих команд. Хлопці грають протягом цілого року, тренуються, самоорганізовуються, і традиційно восени зустрічаються командами, щоб помірятись силами і вибороти першість.



За результатами матчів до півфіналу пройшла команда інженерів, яка спершу обіграла ФК «ПФТ», а потім команду «Модерн» з рахунками 4:2 та 3:1 відповідно. Команда "БМВ" програла з рахунком 0:1 «Житомирським Левам КроШу», проте з рахунком 4:0 обіграла їхній «Одуванчик». І стала вже другою командою, яка наступного дня позмагалася за перемогу в чемпіонаті.

До півфіналу пройшла і команда «Старс», яка обіграла Житомирський «Мікс» з рахунком 8:0, а також здобула перемогу над "F-45" з рахунком 3:2. Четвертим претендентом на перемогу стала команда «Леви КроШу» із Житомира.

Наступного дня, 23 вересня, на боратинському стадіоні відбувся фінальний матч між луцькою командою "КроШуСтарс" та житомирською "Леви КроШу". Кубок залишився у Луцьку, а наступного року представляти наше місто "КроШівці" поїдуть до Житомира.



НЕ ФУТБОЛОМ ЄДИНИМ...

На «Спортивному вікенді» також пройшли змагання із шахів. У "КроШу" є власна шахова академія для дітей, яка існує близько п'яти років. З юними шахістами займається професійний луцький тренер Валерій Васін. Його учні неодноразово здобували перемогу на всеукраїнських конкурсах. У "КроШі" традиційно проводять шаховий фестиваль на день святого Миколая, а закриття шахового навчального року - на День захисту дітей.

Завдяки "КроШу" діти можуть оздоровитись у таборі "Сонячний", що в Гаразджі. Для працівників є можливість отримувати пільгові путівки в санаторій матері і дитини «Пролісок». Щорічно для працівників підприємства організовують різноманітні екскурсії.

Зі слів Наталії Шевельової, соціального працівника і організатора «Спортивного вікенду», найпопулярнішими є поїздки у Карпати. «Вони навіть поставили мене на лижі», - каже жінка. Керівництво заводу підтримує будь-які здорові ініціативи працівників», - додає Наталія.

З її слів стало відомо, що незабаром планують створити жіночу збірну команду з волейболу. Також у перспективі – боротьба і інші види спорту.

Пані Наталія поділилась враженнями: «Всі працівники у нас дуже спортивні. Що хлопці, що дівчата постійно пропадають в залах, адже для такої роботи необхідно мати витримку й силу волі, а ніщо не загартовує характер так, як спорт. Тим паче, здорова конкуренція завжди корисна».

Також Наталія Шевельова розвовіла про турнір з шахів: "Шахи ми організували разом з нашим тренером Валерієм Васіним. В нас вже три роки проводяться змагання серед дорослих і дітей. Цьогоріч маємо 13 учасників різного віку: від 25 до понад 50. Вони займаються і вдома, і беруть участь у змагання, це їх хобі. З Житомира до нас приїхало шестеро гравців. Будемо сподіватись, що наступного року буде більше. Для чемпіонів підготували медалі, кубок, грошові призи".



Поки на футбольному полі луцька команда здобувала перемогу, шахісти протягом години зіграли близько десяти партій кожен. У цьому поєдинку звання чемпіона отримав шахіст із Житомира Володимир Люба.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні