--> З'ясували, чому люди лінуються | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

З'ясували, чому люди лінуються

0
5
З'ясували, чому люди лінуються
Дослідники з'ясували, чому лінуються.

Вчені з Університету Британської Колумбії виявили, що багато людей проводять вихідні на дивані, замість активного відпочинку через особливості роботи мозку, - пише gazeta.ua.

"Під час прийняття рішення починається боротьба між двома ділянками мозку, що знаходяться в лобовій долі. Для того, щоб відправитися на прогулянку або бігати, мозку потрібно набагато більше зусиль. Саме тому люди частіше роблять вибір на користь більш пасивного варіанту відпочинку", - кажуть вчені.

За їх словами, така тенденція до мінімізації зусиль мала дуже важливе значення в процесі еволюції, бо економія і збереження матеріальних ресурсів підвищували шанси людини на виживання.

Зараз для збільшення тривалості життя людей, навпаки, необхідно заохочувати фізичну активність, проте таке рішення часто доводиться приймати зусиллям волі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні