Закликаю інвестувати у Волинь, – Андрій Покровський

0
-3
Закликаю інвестувати у Волинь, – Андрій Покровський
У луцькому розважальному центрі «Промінь» відбувся Міжнародний інвестиційний бізнес-форум «Волинь Інвест 2018».

Сотні учасників з багатьох куточків України зібралися, аби обговорити нові ідеї та проекти у п’ятницю, 21 вересня.

Основне завдання форуму - показати інвестиційну привабливість Волині сьогодні, а також знайти реальних інвесторів для майбутніх проектів, крім того - пошук нових ринків збуту місцевої продукції: сільського та лісового господарств.


На початку заходу до усіх присутніх звернувся з вітальним словом голова Волинської державної адміністрації Олександр Савченко. Він наголосив, що Волинь вважається аграрним краєм, проте небагато хто знає про успішний розвиток бізнесу.




«Волинь вважають сільськогосподарським регіоном, проте тут активно розвивається ланка бізнесу. Ми можемо пригадати, як з офісу у гаражі у Луцьку народилося підприємство відоме на весь світ – «Модерн Експо». Талановиті люди є скрізь, так само, як і місця для розвитку бізнесу.

Можна годинами говорити про агропромисловий сектор, всю історію людства українська земля була дуже цінною. Я радий, що на Волині аграрії дружно збагачують Україну та наш край», - каже губернатор.

З доповіддю про перспективи взаємодії зовнішніх та внутрішніх інвесторів на Волині виступив засновник розважального центру «Промінь», меценат, депутат міськради Андрій Покровський.


Саме він вважається чи не найбільшим місцевим інвестором.
Бізнесмен розповів про надходження до області іноземних інвестицій, про сфери бізнесу, в яких обсяг інвестицій останнім часом зростає.

Окрім того, наголосив на важливості створення стратегії розвитку міста Луцька, а також про важливість співпраці та об’єднання зусиль задля успішного розвитку Волині.

«Волинь 24» підготувало підбірку головних цитат Андрія Покровського:

«Волинська область станом на 1 липня 2018 рік отримала 259,4 мільйонів доларів прямих іноземних інвестицій. В середньому це по 250 доларів на кожного жителя області»

«Загалом інвестиції в область надійшли з 34 країн світу. Найбільші країни-інвестори: Кіпр, Польща, Швеція, Словаччина, Австрія, Німеччина»



«У рейтингу інвестиційної ефективності міст за версією агентства «Євро-Рейтинг» за 1-й квартал 2018 року Луцьк знаходиться на 6-му місці. Цей показник демонструє, що інвестовані кошти у Луцьку освоюються достатньо ефективно, а тому є перспектива подальшого залучення інвестицій»



«Я вважаю, що пріоритетними сферами розвитку та залучення інвестицій у нашому місті мають бути: сфера послуг, технологічне виробництво та основі використання наукового потенціалу, туризм»



«Окрім розробки та прийняття повноцінної Стратегії розвитку Луцька, для підвищення рівня його інвестиційної привабливості необхідно: створити агенцію з підтримки та обслуговування інвесторів, стимулювати інвестиції у нові галузі, проводити якісну промоцію Луцька та його інвестиційного потенціалу»

«Ми зобов’язані використати транзитний потенціал регіону та близькість до кордону з ЄС».

«Я переконаний: за умови цілеспрямованих дій центральної та місцевої влади, відкритої та чесної конкуренції, внутрішні й іноземні інвестори стоятимуть у черзі, щоб інвестувати у ці сфери. Таким чином ми зможемо одночасно вирішувати проблему трудової міграції та поповнювати місцеві бюджети».

«Щодо роботи місцевого бізнесу з підвищення інвестиційного потенціалу регіону я вважаю перспективним впровадження кластерної моделі для розвитку окремих галузей».

На завершення Андрій Покровський додав, що співпраця та об’єднання зусиль дадуть більші переваги для окремого бізнесу та регіону в цілому, ніж конкуренція на невеликому регіональному ринку.

«Я вважаю, що Волинська область сьогодні недооцінена зі сторони інвесторів, і тому закликаю інвестувати у Волинь!» - резюмує бізнесмен.

Дар'я ОКРУЖКО
Фото автора
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні