--> В Іваничівському районі 7 сіл не мають автобусного сполучення | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Іваничівському районі 7 сіл не мають автобусного сполучення

0
7
В Іваничівському районі 7 сіл не мають автобусного сполучення
В Іваничівському районі 7 сіл не забезпечені транспортним зв’язком.

Голова Старолішнянської сільради Іваничівського району Назар Максимів каже, що маршрутка перестала ходити в село ще перед тим, як він став очільником громади, якою керує 3 роки, - пише БУГ.

Перевізники говорять про розбиті дороги як основну причину небажання їздити у цей населений пункт.

«Але бувають різні ситуації, коли їздить один перевізник, тут «вклинився» інший, і в результаті обидва відмовилися. Якби пустити маршрутку, яка проїжджала б через Нову Лішню – Стару Лішню хоча 2-3 рази в день, то підприємець мав би нормальний прибуток», – зазначив сільський голова.

У Іваничівській районній адміністрації повідомляють, що в районі не мають транспортного зв’язку такі населені пункти: Луковичі, Бужковичі, Орищі, Лугове, Стара Лішня, Грибовиця, Самоволя.

В цілому з автостанції Іванич за день проходять 51 маршруток, які обслуговують 9 перевізників, в тому числі 2 автотранспортні підприємства.

У Луковичі маршрутка не ходить з 25-го жовтня 2017-го року. Хоч перевізники робили спроби їздити у це село, ніхто не наважився взяти собі такий маршрут.

«Так, були підприємці, які пробували їздити. Тимчасово їздив Логін – виїхав 1 день і відмовився. Сказав, що його дорога не влаштовує. Буде конкурс, тоді будемо більш поінформовані про перевізників. Звісно, причин для відмов є багато: подорожчало пальне, дороги розбиті, автобуси теж не є нові, підприємці часто жаліються, що не вистачає шоферів», – каже голова Лукович Михайло Бойчук.

1-го жовтня 2018-го року в обласній державній адміністрації відбудеться засідання конкурсного комітету з перевезення пасажирів на маршрутах загального користування, який проводитиме департамент інфраструктури та туризму Волинської облдержадміністрації. З Іваничівського району на конкурс виставили 6 маршрутів: Нововолинськ – Стара Лішня; Нововолинськ – Кречів, Кречів – Іваничі; Нововолинськ – Грибовиця; Нововолинськ – Іваничі; Нововолинськ – Іваничі, Іваничі – Павлівка; Орищі – Іваничі, Іваничі-Луцьк, (через Орищі-Володимир-Волинський).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні