--> У Нововолинську захворіли на кір уже 68 людей | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Нововолинську захворіли на кір уже 68 людей

0
4
У Нововолинську захворіли на кір уже 68 людей
У Нововолинську на кір вже захворіло 68 осіб, серед них дві медсестри.

Про це повідомила тимчасовий виконувач обов'язків головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Нововолинський Центр первинної медико-санітарної допомоги Нововолинської міської ради Волинської області» Ольга Попіка, - пише Волиньua.

З початку навчального року спостерігається прогнозований ріст захворюваності на кір серед дітей шкіл та закладів дошкільної освіти міста. У період з 10 вересня по 20 вересня захворіло 7 дітей навчальних закладів: ДНЗ №4 – 2 випадки, ЗОШ №5 – 1 випадок, гімназія – 3 випадки, ЗОШ №8 – 1 випадок.

У всіх вогнищах проведено епідрозслідування. Складено план заходів щодо ліквідації та локалізації вогнищ, запроваджено обмежувальні заходи. Всього в місті станом на 20 вересня зареєстровано 68 випадків кору.

Серед захворілих: – діти 0-1 рік – 3; – діти 1-4 роки – 14; – діти 5-9 років – 22; – діти 10-14 років – 14; – діти 15-17 років – 0; – дорослі – 15 (1 – медсестра інфекційного відділення НЦМЛ, 1 – медсестра дитячого відділення).

Лабораторно підтверджені 6 випадків. Найбільш ураженою групою є діти віком до 14 років (78 % від усіх захворілих) та дорослі (22% від усіх захворілих), не реєструється захворюваність у віковій категорії – 15-17 років.

Зареєстровано 13 сімейних вогнищ: із них 10 з 2 випадками, 2 з 3 випадками і 1 з 4 випадками. Найвищий ризик поширення інфекції серед не щеплених. Епідеміологами відділу були проведені епідрозслідування у всіх вогнищах кору.

Сімейні лікарі, педіатри центру ПМСД проводять спостереження за контактними особами. Серед мешканців міста проводиться робота щодо популяризації щеплень проти кору.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні