--> Савченко вручив бейбі-бокси луцьким мамам. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Савченко вручив бейбі-бокси луцьким мамам. ФОТО

7
2
Савченко вручив бейбі-бокси луцьким мамам. ФОТО
У Луцькому клінічному пологовому будинку дев'ятьом породіллям напередодні виписки вручили перші на Волині пакунки маляти.

Волинь – сьома область, яка отримала бейбі-бокси, пише інформаційне агентство ВолиньPost.

Вручив бейбі-бокси 20 вересня голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

Пакунок немовляти складається з найнеобхіднішого для немовляти на першому місяці життя. Вага бейбі-бокса – 14 кілограмів, навіть саму коробку можна використовувати як переносне ліжечко у перший місяць життя малюка – вона виготовлена із цупкого картону, всередині лежить матрац.

Усього в пакунку 30 товарів – підгузки, засоби для догляду за новонародженими, пелюшки, термометри для тіла та води, бавовняні шапочки, кілька боді, повзунки, комбінезончик, ковдра, прокладка для лактації рушник, іграшка-брязкальце тощо.

Перший на Волині бейбі-бокс вручили лучанці Світлані Хомицькій, яка нещодавно стала мамою малюка вагою 2,960 кг.

Олександр Савченко привітав матусь із поповненням у родині та побажав усім міцного здоров’я.

«Це невеличка приємність для вас, підмога на перший час. Ми довго очікували на ці пакунки немовляти, і ось нарешті вони приїхали. Ви перші на Волині, хто їх отримає», – зауважив Савченко.

За словами посадовця, сьогодні-завтра в область надійде майже 400 пакунків. Протягом вересня на Волині народили діток 399 жінок, тож зовсім скоро пакунки доставлять додому тим, хто встиг виписатися.

Породіллі подякували за подарунки, а також висловили невеличке прохання – аби у пологовому був запас пакунків немовляти для матусь, які народжують швидше запланованого терміну.

«Буває, що жінка народжує на тиждень раніше, і нічого немає біля себе. Якщо можна, щоб вони були в запасі», – зауважили молоді матусі.

Голова ОДА запевнив, що це лише перша партія, тож надалі проблем із бейбі-боксами не буде і це питання можна буде вирішити. За словами очільника департаменту соціального захисту ОДА Оксана Гобод додала, що є деякі нюанси.

«Як зауважили мами, на Волині часто народжуються богатирі, а розрахунки ідуть на середньостатистичну дитину. Тому окремим мамам, можливо, ці памперси не підійдуть, але, я думаю, вони знайдуть вихід», – зауважила вона.

Породілля Тетяна Лазарук зауважила, що приємно, що родина отримала такий пакунок, адже речі згодяться для малюка.

«Це суттєве поповнення для сім’ї, вже якісь необхідні речі є, запаси підгузків, серветок – це все згодиться. Можливо, не все буде використане, бо дитинка підростає, але дякуємо державі, що виділила», – розповіла Лазарук.

Відтак, після коротких урочистостей матусі разом із малятами вирушили до своїх родин, які чекали на їхню виписку із лікарні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Савченко так багато вільного часу щоб роздавати бокси? Може зміг би санітаром попрацювати?
Відповісти
Це Державна програма і перші, як державний чиновник, він і вручив! Витріть монітор від слюней Тор!!!
Відповісти
Державна програма за кошти платників податків і отримують платники податків. Причому тут піар чиновників ?
Відповісти
Який тут піар? Він виконав функцію від Держави і все, вручив пару комплектів, а далі платники податків будуть отримувати собі. А дехто народжує, а чоловіки у Польщі, то хто кому і що платить ?! Таких дідо послухати... може у президенти підеш, ти скрізь такий «розумний»? :)))))
Відповісти
це не функція голови ОДА вручати підгузки. Нехай краше слідкує за чиновниками на місцях, які перетворились на князьків. Нехай шось робить з облрадою,яку підпорядкував один олігарх.
Відповісти
На Волині процвітає контрабанда, хабарництво на кордоні, крадіжки лісу та бурштину, масове ухиляння від податків підприємцями.... а голова Ода роздарює вологі серветки.
Відповісти
дідо - випий йоду! :)))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні