--> На Волині зросла кількість хворих на педикульоз. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині зросла кількість хворих на педикульоз. ВІДЕО

1
7
На Волині зросла кількість хворих на педикульоз. ВІДЕО
У Волинській області зріс рівень захворюваності на педикульоз.

Діти несуть вошей зі шкіл і садків, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Минулого року Волинь опинилась серед областей-лідерів, в яких зріс рівень захворюваності на педикульоз. За даними Центру громадського здоров’я, на Волині кількість хворих збільшилась на 14 з половиною відсотків.

При цьому медики кажуть, статистика не відповідає реальності. Адже дуже часто батьки приховують захворювання дітей. А їх серед вражених вошами переважна більшість - 92 з половиною відсотки.

"Ураження педикульозом - це є також захворювання інфекційне і повинні подаватись екстрені повідомлення. А оскільки батькам здається і в садочку або в школі, що це соромно і не хочуть, щоб приходили розслідувати причину, тому часто інформація є не зовсім об'єктивною", - розповідає в.о. директора обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Янко.

Найчастіше діти заражаються паразитами у школах і садках. Втім, кажуть медики, це може трапитись і в громадському транспорті, і в інших місцях при тісному спілкуванні.

Здебільшого батьки лікують своїх чад від педикульозу самостійно, хоча фахівці радять звертатись за допомогою до сімейного лікаря. Адже воші можуть переносити небезпечні інфекційні захворювання. Зокрема, тиф.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дичавiють свiдомi
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні