--> «Плюну на це місце і розітру ногами»: «Медову хату» виживають з центру Луцька. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Плюну на це місце і розітру ногами»: «Медову хату» виживають з центру Луцька. ВІДЕО

7
3
«Плюну на це місце і розітру ногами»: «Медову хату» виживають з центру Луцька. ВІДЕО
Луцькрада хоче підняти орендну плату магазину "Медова хата", що в приміщенні палацу культури міста.

Принаймні так вважають деякі члени виконкому, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

На їх думку, магазин має переукласти договір із міською радою. Ця торгова точка в суборенді у громадської організації. Тому ставка - мінімальна.

"Є багато юридичних моментів, як зробити так, щоб людям було комфортно. Тобто, інші форми співпраці з Луцькою міською радою. А не громадська організація, яка займається продажем спиртного на восьми квадратних метрах. Тобто намір мені абсолютно зрозумілий. Він благий і правильний. І я повністю підтримую це. Я звернув нашу з вами увагу на не зовсім коректну форму щодо юриспруденції. Тому, що це певна несправедливість по відношенню до інших громадських організацій", - зазначає член Луцького виконкому Ігор Алексеєв.

Підвал палацу культури загальною площею 100 квадратних метрів орендує Братство бджолярів землі Волинської. Вісім з них - в суборенді під торгову точку. Тут протягом шести років реалізують не лише мед, а й продукти бджільництва. Мазі, креми та спиртовмісні напої: питні меди та медаки.

"Для того, щоб продавати алкоголь має бути мінімум 20 квадратів. Тобто, якщо вони орендують вісім, то вони не можуть там продавати підакцизний товар - алкоголь", - запевнив член виконкому Ігор Муковоз.

Питні меди - туристична родзинка Луцька. Цей аргумент переконав більшість членів виконкому подовжити оренду "Медовій хаті".

"Ми можемо підняти ціну, можемо поставити жорсткіші умови. Інше питання: чи вони будуть зацікавлені там продавати", - зауважив в.о. Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Нещодавно українські бджолярі пройшли сертифікацію своєї продукції. Кожна пляшка спиртного продається з акцизом. Однак перевірки з податкової інспекції не вщухають.

"Плюну на це місце і розітру ногами. Хоча мені було би це дуже шкода. В усіх містах України все нормально, тільки в Луцьку отакі дурниці якісь видумують з тими питними медами. В мене обшук вдома був. В мене винесли з дому все, що могли, навіть з бару позабирали мої напої. Прокуратура, СБУ всі ходили до мене, всі купляли, бо це - ексклюзивна продукція. І тут взяли мене закрили і відкрили кримінальну справу." - обурюється голова Братства бджолярів землі Волинської Володимир Дмитрук.

Володимир Дмитрук каже: "Медова хата" у Луцьку - збиткова. За день - у середньому три-пять покупців. Лише завдяки поодиноким туристичним делегаціям вдається вийти на нуль. Волинські медобори мають 14 торгових точок у Львові. Є філія у Дрогобичі, нещодавно запрацювала у Трускавці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не пiз-ть !
Пicля майдану стало працювати набагагато комфортнiше !
Відповісти
Вперше дізнався про цей заклад. Оператор що бухий? В середині зняв лише пляшки. Хоча помітно, що у закладі безлад. Знову на допомогу потрібно кликати Фреймут і Ко.
Відповісти
Теж мені "родзинка". Хай плює і розтирає і на..й з пляжу. Цей з числа тих, що Батьківщина там де добре, і бажано в конвертованій валюті. Проживе Луцьк без них.
Відповісти
Що робить безробіьний пенсіонер Муковоз у виконкомі? На його місці має бути діючий начальник міської поліції.
Відповісти
Не треба скаржитися на збитковість якщо ти нуль у плані розвитку такого бізнесу. Медова хата для мене - приклад як взяти круту ідею і замість того шоб розвивати - зробити з цього каку. Ти турист, приходиш посмакувати цікаві напої на меду, скуштувати мед, інші продукти бджільництва, відпочити в автентичній атмосфері. Натомість бачиш напівпорожній прилавок, скупий інтер'єр, в'ялого продавця, вибір попити нульовой, поїсти - ще гірший. Дізнатись нове і шось почерпнути - знову нуль. Була там двічі. Як тільки відкрився і через рік-другий. Змін ніяких. На чому хоче заробляти власник? Що може запропонувати. Ну нема чого йти в той заклад. А ідея крута, а наміри - благородні. І все б клас але хтось розвиватися і вкладати сили-час-ресурси в це не хоче. То чого жалітися на одного відвідувача в день?
Відповісти
Були на екскурсії в "Медовій Хаті" з учнями. Чудовий заклад, дійсно унікальний! Діти були в захопленні від цікавої розповіді пана Антона.... Шкода,бо впевнена на місці Медової Хати відкриється черговий бар!
Відповісти
Шкода! гарний заклад і смачні напої!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні