--> У Іваничівському районі 5 сіл залишили без води через борги за електрику | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Іваничівському районі 5 сіл залишили без води через борги за електрику

0
7
У Іваничівському районі 5 сіл залишили без води через борги за електрику
У Грядівській сільскій раді Іваничівського району 5 сіл залишилися без водопостачання.

Іваничівська філія ПрАТ «Волиньобленерго» припинила постачання електричної енергії на водонапірну башту, - повідомляє БУГ.

Причиною стали 60 тисяч гривень заборгованості.

Жителі Гряд, Кропивщини, Тишкович, Хренова несправно платять за надані послуги. Найбільше споживачів, що здійснюють оплату несвоєчасно, – у селі Тишковичі, повідомляють в місцевому комунгоспі.

Після відключення сільська рада та комунальне підприємство у кожному із 5-ти сіл збирають гроші з боржників, щоб відновити водопостачання. У комунгоспі, зокрема, повідомили, що на даному етапі вдалося зібрати 29 тисяч гривень.

«Заборгованість становить 60 тисяч гривень, а там ще ж є поточні нарахування… Є правила користування електроенергією, де чітко розписано, як треба працювати нам і споживачам. Є договір між нами і споживачем про те, як надаються ці послуги і як вони оплачуються. Ми попередили споживачів і дали термін, у який вони повинні були прийняти міри, щоб сплатити борг. По закінченню терміну попередження не було вчинено жодних дій для сплати заборгованих коштів і ми змушені були припинити постачання енергії на водобашні. Сьогодні зранку ми отримали 5 тисяч гривень, чекаємо ще на 15 тисяч», – повідомив директор Іваничівської філії ПрАТ «Волиньобленерго» Андрій Самчук.

Жителі, які вчасно платять за комуналку, обурені, адже їх поставили в ті ж умови, що й боржників. Свою думку люди висловлюють у соцмережах. Кажуть, що водопостачання і так з перебоями усе літо.

У сільраді відмовилися коментувати ситуацію журналістам, а мешканців, які мають питання, скеровують до комунальної служби.

Селянам, які сумлінно сплачують за послуги, вже повідомили, скільки ще їм сидіти без води – водопостачання обіцяють відновити 19-го вересня до кінця дня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні