--> У Нововолинську почали реконструкцію системи водопостачання | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Нововолинську почали реконструкцію системи водопостачання

0
-3
У Нововолинську почали реконструкцію системи водопостачання
У Нововолинську розпочався перший етап реконструкції системи водопостачання та водовідведення.

На нього водоканал отримав 750 тисяч доларів, - повідомляє БУГ.

Триває заміна каналізаційно-насосної системи. По завершенню всіх процесів переобладнання, нововолинці отримують якісну воду, а виробництво стане менш енергозатратним.

Модернізація системи водопостачання реалізовується завдяки кредиту в 6 мільйонів доларів від Світового банку. Вона передбачає три етапи: реконструкція каналізаційних насосних станцій, заміна труб водопостачання, протяжністю 24 кілометри, та будівництво станції знезалізнення.

Як запевняє директор підприємства «Нововолинськводоканал» Володимир Озімчук, після завершення всіх процесів можна буде забути про іржаву воду і говорити про воду зовсім іншої якості.

Першу суму в 750 тисяч доларів на реалізацію проекту водоканал вже отримав. Розпочали процес реконструкції каналізаційно-насосних станцій. Закуплено 20 високоефективних та енергоощадних насосів. Роботи буде виконувати румунська фірма «Корал», яка виграла тендер.

19-го вересня на сесії Нововолинської міської ради Озімчук прозвітував про роботу водоканалу. Він розповів, що 74% водопровідних центральних мереж є зношеними, а в трубах перебуває 47% води, яку не використовують. Та після реконструкції ці проблеми будуть усунуті.

Перший етап вже реалізовують, а 20-го жовтня будуть оголошені результати тендеру на реконструкцію мережі водопостачання (заміни труб на поліетиленові).

Міський голова Віктор Сапожніков зауважив, що виникли певні труднощі, які стосуються гарантій, які на етапі домовленостей мала надати держава Світовому банку.

“Зараз відбулися зміни в законодавстві і тарифи затверджує місто. А Міністерство фінансів вимагає гарантій від нас з вами (звертається до депутатів на сесії, – ред.), що ми розрахуємося за цей кредит. Та ми не зможемо віддати суму в 6 мільйонів доларів. Тому зараз проводимо переговори про певні домовленості. Бо давався кредит на початку під державні гарантії. Майже 200 мільйонів гривень потрібно освоїти і завершити етап реконструкції. Я вважатиму, що це одне з найбільших досягнень для міста. Хоч і дехто вставляє палки в колеса”, – зазначив Сапожніков.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні