--> Кандидатуру Сенцова висунули на Нобелівську премію миру | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Кандидатуру Сенцова висунули на Нобелівську премію миру

5
-1
Кандидатуру Сенцова висунули на Нобелівську премію миру
Верховна Рада України звернулась до Норвезького Нобелівського комітету щодо висунення кандидатури незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.

Як передає УНІАН, відповідну заяву, схвалену постановою (№9040), підтримали 245 народних депутатів із 348, зареєстрованих у сесійній залі.

У заяві зазначається, що з огляду на мужню поведінку Сенцова, якого протиправно утримують в Російській Федерації протягом 4 років за прояв героїчного ненасильницького протесту проти окупації Росією Автономної Республіки Крим, міста Севастополь та окремих районів Донецької та Луганської областей, за відстоювання прав людини, за готовність пожертвувати своїм життям заради свободи інших, Верховна Рада України висуває кандидатуру Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.

Парламент нагадує, що Сенцова було незаконно арештовано ФСБ РФ 10 травня 2014 року. 25 серпня 2015 року його засудили до 20 років ув'язнення. При цьому обвинувальний вирок базувався на показах двох затриманих свідків - один з них визнав, що усі покази давав під фізичними та моральними тортурами з боку співробітників ФСБ.

Також про тортури з боку слідчих органів заявляв і сам Сенцов.

Міжнародна спільнота, наголосили у ВР, через численні рішення та резолюції міжнародних організацій та їх парламентських асамблей, у тому числі Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі, Парламентської асамблеї НАТО, виступила із засудженням порушень Росією прав людини, політично та національно вмотивованих переслідувань та закликала до негайного звільнення всіх незаконно ув’язнених державою-окупантом осіб.

Окрім того, свою підтримку Сенцову висловили більшість національних кіноакадемій світу, а також громадські діячі, політики, режисери, актори, продюсери, літератори, журналісти тощо.

"Наразі Сенцов, громадянин України, незаконно утримується на території Російської Федерації за сфабрикованою справою. Протягом усього строку утримання під вартою Олег Сенцов показує приклад героїчної мужності та ненасильницького спротиву проти держави-окупанта", - йдеться у заяві.

Депутати нагадали, що 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування на знак протесту проти аморальної та протиправної політики РФ, яка суперечить як міжнародному праву, так і загальнолюдським цінностям. Основна вимога голодування - відпустити всіх громадян України, які незаконно утримуються Російською Федерацією за безпідставними та політично вмотивованими звинуваченнями, а також усіх інших незаконно ув’язнених і незаконно утримуваних громадян України на тимчасово окупованих територіях АР Крим, Севастополя, окремих районів Донецької і Луганської областей та на території Російської Федерації.

У заяві перелічуються імена незаконно утримуваних Росією громадян України.

"Виходячи з того, що Олег Сенцов протягом усього періоду незаконного утримання під вартою, ризикуючи власним життям, демонструє приклад мужнього ненасильницького спротиву у боротьбі за базові права та свободи людини, Верховна Рада України висуває кандидатуру Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії Миру", - йдеться у заяві.

Постанова набирає чинності з дня її прийняття. Документом голові ВР доручається невідкладно направити текст звернення до Норвезького Нобелівського комітету.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Самим не смішно??? Савченко вже спасали!
Відповісти
Вы реально осознаете что творится в Украине?!
Мне кажется нам подставляют какие то лживые новости и мы часто не читаем информацию из первоисточника.
Перебрав множество источников наткнулся на сайт https://ukrjizn.com/, где чувствуется что СМИ предоставляют хоть какую то картину жизни в которой находимся.
Очень важно в современном мире отбирать качественные СМИ.
Вот еще одна актуальная статья, которая меня задела: https://ukrjizn.com/koli-bude-lito-v-2020-roci-v-ukra%D1%97ni/

Надеюсь Вам станет полезной.
Відповісти
Как и многие наши украинцы искал как поехать в Польшу и заработать денег.
Перечитал массу интернет страниц, пересмотрел много фильмов на Ютубе, но больше всего мне понравился ресурс https://hochuvpolshu.com/.
На нем я нашел несколько вакансий для работы, вычитал отзывы и истории тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом жизни в Польше. Так же узнал как сделать документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/proizvoditeli/luchshie-autlety-polshi-dlya-pokupok-po-vygodnym-cenam.html
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть новостных источников подает неправдивую информацию, поэтому приходится искать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только проверенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая относится к каждому из нас: https://sylnaukraina.com.ua/goroskop/zagalnij-goroskop-dlya-skorpiona-2017.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/prozhitkovij-minimum-z-1-sichnya-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/novyj-rik/trafareti-2018-na-novij-rik.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/novyj-rik/yak-krasivo-prikrasiti-yalinku-na-novij-rik-2017.html
https://sylnaukraina.com.ua/
Відповісти
Занимаюсь очищением уже более 10 лет.
И вот недавно услышал информацию что продукты пчелы очень полезны и отлично укрепляют иммунитет.
Перечитав большое количество информации на сайте http://www.pchelandiya.net/, я узнал много полезного для себя.
А так же нашел большое количество народных рецептов на основе медопродуктов.
Вот кстати несколько полезных статей: http://www.pchelandiya.net/trutneviy-gomogenat/920-poluchenie-i-xranenie-trutnevogo-gomogenata.html
http://www.pchelandiya.net/lechenie-produktami-pchelovodstva/lechenie-matochnum-molochkom/725-lechenie-zabolevanij-serdca-i-sosudov-matochnym.html
http://www.pchelandiya.net/pilca/891-kak-prinimat-pchelinuyu-pylcu.html
http://www.pchelandiya.net/lechenie-voskovoj-molju/917-poluchenie-xranenie-sbor-i-prigotovlenie-lichinok.html
http://www.pchelandiya.net/lechenie-produktami-pchelovodstva/lechenie-propolisom/393-lechenie-propolisom-pri-ponose.html

Думаю Вам будет полезно...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні