Хворих на кір волинян за тиждень побільшало удвічі

0
0
Хворих на кір волинян за тиждень побільшало удвічі
На Волині зростає захворюваність на кір: за останній тиждень захворіло 27 мешканців, що на 68% більше ніж попереднього тижня, коли було зафіксовано звернення 16 осіб з цією хворобою.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Це спричинено погіршенням епідемічної ситуації на трьох адміністративних територіях: у Горохівському районі, де захворіло 10 осіб, в Луцькому районі, де захворіло 8 осіб, та місті Нововолинську, у якому занедужало 5 людей.

В інших районах, кажуть медики, захворюваність спорадична.

Уражені 7 навчально — виховних закладів: 4 школи, 2 заклади дошкільної освіти та Луцький базовий медичний коледж, де зареєстровано по 1–2 випадки кору.

Частка дорослого населення, що звернулась до медичних закладів з приводу хвороби, становить 33%. Це 9 осіб віком до 35 років.

Також захворіло 18 дітей. Найбільш ураженою групою виявились малюки віком 1–4 роки (половина від усіх дітей). Відсоток госпіталізованих збільшивсь до 80% в порівнянні з минулим тижнем, коли вшпиталили 56% від усіх, хто звернувся.

Спалахів кору в організованих колективах немає. Проте, зареєстровано чотири спалахи кору в побуті: три в Горохівському районі (с. Скобелка, с. Смолява, с. Скірче) та с. Воютин Луцького району. Кількість постраждалих – 16 осіб, із них 11 дітей, тринадцять із них (81%) не щеплені проти кору.

Загалом із початку року кількість хворих на кір в області збільшилась до 1281 особи. За цей же період в Україні захворіло понад 30 тисяч, від ускладнень цієї хвороби померло тринадцять: дев’ятеро дітей та четверо дорослих.

Теги: здоров'я, кір
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні