Cуди Волині саботують розгляд справ організованих банд?

1
-5
Cуди Волині саботують розгляд справ організованих банд?
Про це написав на своїй сторінці у «Фейсбуці» перший заступник голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.

Він зазначає, що з початку Національна поліція України спрямувала до судів 198 справ за підозрою в скоєнні злочинів у складі організованих банд. Для порівняння: за весь 2017-й таких справ передали до суду 172, за 2016-й – 102, 2015 – 123, 2014 – 155, 2013 – 172.

«Але, на жаль, активної роботи тільки однієї поліції недостатньо», – пише Аброськін.

«Станом на сьогодні на розгляді в судах перебуває 457 спрямованих до суду за останні 5 років, але за весь 2018 рік розглянуто лише 27 справ зазначеної категорії. Тільки вдумайтесь: швидкість розгляду – 27 справ на рік! Так злочинність не подолати», – емоціно заявляє керівник кримінальної поліції України.

Жодної справи протягом року не розглянуто у Волинській області, хоча поліція спрямувала в суди 18 таких справ.

Так само саботують розгляд подібних справ у Вінницькій області, де в суді перебуває 13 справ, Дніпропетровській (27), Донецькій (25), Київській (31), Луганській (34), Одеській (41), Черкаській (20) та ін.

«Можна створювати суди й, мабуть, вони необхідні для розгляду справ НАБУ, потім ДБР. До речі, при підбитті підсумків один із кіберполіцейських запропонував створювати ще й спеціалізовані суди для розгляду справ кіберзлочинців... Можна і ще з десяток настворювати, але всіх суб’єктів-«клієнтів» цих суддів створюють та контролюють лідери злочинних організацій, «злодії в законі», яких судить звичайний суддя звичайного місцевого суду», – обурюється В’ячеслав Аброськін.

Він переконаний: «Якщо не запрацює найближчим часом судова система України, займатися документуванням організованої злочинності немає жодного сенсу, бо вся наша робота йде на сміття».


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ви довбні, в судах немає суддів, у деяких районних взагалі не лишилось нікого. кому розглядати?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні