--> Як у селі під Луцьком відкривали недільну школу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як у селі під Луцьком відкривали недільну школу

1
3
Як у селі під Луцьком відкривали недільну школу
У селі Вишнів Ківерцівського району в храмі Святого великомученика Димитрія Солунського відкрили недільну школу.

Вона запрацювала з 16 вересня для дітей та дорослих, - пише Волинська правда.

Настоятель Свято-Димитріївської церкви села Вишнів священик Павло Чамахуд, якого менше місяця тому єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл призначив служити душпастирем на цій парафії, відразу ж вирішив започаткувати тут недільну школу та катехізаційні бесіди для дорослих.

Її учні – 40 дітей і підлітків віком від 6 до 14 років до своєрідного “першого дзвоника”, який відбувся на подвір’ї храму, підготувалися заздалегідь, приготувавши для своїх батьків виставу.

По відправі Божественної Літургії у Свято-Димитріївському храмі, священик Павло Чамахуд відслужив Молебень перед початком навчання.

По тому отець Павло ознайомив присутніх із навчальним процесом у недільній школі, що розпочинає свою діяльність у цій парафії. Так, уроки відбуватимуться у приміщенні Вишнівської ЗОШ І ступеня, там же відбуватимуться і катехізичні бесіди для дорослих.

“Бажючі зможуть там ознайомитися із богослужінням Православної Церкви, Святим Писанням, основами Православної віри. Усе це вивчатимуть, згідно програми недільної школи, звісно, і діти, але гадаю і дорослим буде цікаво поглибити свої знання про нашу віру, укріпити її, дійсно бути свідомими православними християнами, а не такими, хто стоїть у храмі і не розуміє, що відбувається, або приходить до церкви раз у рік на Пасху”, – зауважив настоятель Свято-Димитріївського храму села Вишнів священик Павло Чамахуд.

Після Молебню і вступного слова настоятеля юні вихованці новоутвореної недільної школи представили очам дорослих оригінальну виставу за мотивами відомої казки “Три поросятка”.

По тому присутні могли побачити дотепний виступ мімів, у яких вбралися студенти ІІІ курсу ВДС Андрій Вірний, Роман Мартинюк та Олександр Аврамук. До слова, хлопці викладають у недільній школі при Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька, отож придумувати та реалізовувати такі розваги для малечі для них – звична справа.

До програми свята входили і різноманітні ігри, зокрема, біблійний квест “У пошуках духовних істин”. Поділившись на три команди, діти пройшли 6-ма тематичними “станціями”, де за допомогою особливих вказівок на тексти Нового Заповіту могли знайти відповіді на поставлені, згідно правил квесту, запитання.

Загалом, упродовж такого “першого уроку” у недільній школі при храмі Святого великомученика Димитрія Солунського села Вишнів юні місцеві віряни могли нарозважатися досхочу – пострибати на батуті, погратися із мімами, просто порухатися. Також вони мали можливість і скуштувати смаколиків, якими стали солодка вата та смажене на вогні сало із хлібом.

“Це дуже потрібно сучасним дітям, щоби вони у вільний час могли відірватися від тих телефонів і гаджетів, за якими вони зараз світу білого не бачать. Звісно, найголовніше це те, що наші діти будуть духовно виховуватися, навчатися доброго і вічного”, – розповіла, у коментарі “ВП”, місцева мешканка Інна.

“Подарував батюшка радість нашим діткам, гарний день для них був сьогодні”, – такими, зокрема, репліками обмінювалися між собою літні парафіянки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Отже. Здійснилось. Московський патріархат пішов в розкол і виступив проти всього православного світу. Цього і слід було очікувати. Тепер … А що тепер?

ТАСС сьогодні повідомило моторошну звістку: Синод Російської православної церкви пішов на жахливий злочин, порушення всіх канонів і правил Православної церкви. Читаємо і жахаємось – ті, хто ще може жахатися від того, що творять московські відступники в рясах.

Голова відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополит Волоколамський Іларіон:

“Синод прийняв рішення про призупинення поминання патріарха Константинопольського за богослужінням Російської православної церкви”, – сказав митрополит.

Також в РПЦ пропонують зібрати “всеправославний собор” через ситуацію з наданням автокефалії український православній церкві з боку Константинополя.

Щоб народ розумів, що відбувається. Тільки що група людей в рясах нахабно і демонстративно порушила 15-те правило Двократного собору 861 року. Воно спрямоване (увага!) Проти розкольників і забороняє припиняти поминання патріарха, навіть в разі реальних канонічних злочинів з його боку – до того моменту, поки він не буде засуджений повноважним собором єпископів.

Тобто, всі ці люди, на чолі з Кирилом свідомо порушили один з основних законів Православ’я і повинні бути позбавлені сану і віддані анафемі як розкольники. Фактично з цього моменту патріарха Кирила немає, а є громадянин Гундяєв Володимир Дмитрович, який незаконно носить патріарші ризи.

«Якщо який-небудь пресвітер або єпископ, або митрополит наважиться відступити від спілкування зі своїм патріархом, і не буде підносити ім’я його, за певним і встановленим чином, в Божественій тайнодії, вчинить розкол, – такого святий Собор визначить бути абсолютно чужим всякого священства »- говорить постанова Двократного собору.

В принципі, у громадянина Гундяєва та інших громадян в рясах залишається один шлях: скликати власний собор, (на який ніхто з патріархів не приїде), про що вони і оголосили, на тому “соборі” оголошувати Вселенському патріарху анафему і проголошувати себе Вселенським патріархом. І отримати реальну анафему. Найстрашніше, що російські попи будуть змушені анафемствовать і всіх інших патріархів.

Це смерть РПЦ. Це залишить всіх тих, хто буде настільки дурний, що залишиться під омофором проклятого усім православним світом Кирила поза євхаристії. Це означає, що хрещення, вінчання, відспівування будуть недійсними. Не буде приноситись Безкровна Жертва – т. Е. Св. причастя буде недійсним.

Пропагандисти з телевізора і самі попи можуть що завгодно розповідати одурманеним парафіянам: реальність від цього не зміниться. Святий Дух сходить на паству через священика. А якщо священик скинутий з сану і проклятий?

І все це лише через те, що громадянин Гундяєв В. Д. та інші громадяни замість того, щоб бути пастирями людськими давно стали слухняними виконавцями волі громадянина Путіна. Нічого собі, підняв Росію з колін.

Хоча тут все гранично логічно: для Путіна демарш московських батюшок дуже вигідний. Бо для того, щоб не потрапити в Гаагу і правити до кінця життя, йому потрібно, щоб навколо Росії опустилась нова Залізна завіса. І відторгнення РПЦ від православного світу – найкраще для цього підходить.

Найстрашніше, що ті 80 чи 90 мільйонів як би православних ще не збунтувалися. Уже мали б палати маєтки митрополитів і єпископів усіляких. Уже розлючений народ мав би штурмувати палац Гундяєва в Передєлкіно. А поліція штурму тому допомагати, бо поліцаї теж християни, чи як?

Але … моторошна, страшна, люта тиша стоїть над Росією. Сидять собі тихенько і виправдовуються: батюшки знають, що роблять, а ми – людці маленькі. Так, громадяни російські православні – батюшки знають, що роблять: заради бабла, заради золота, палаців і членовозов броньованих вони ведуть вас до пекла.

Ви ж в Бога вірите? Або … як попи – тільки в зелені портрети американських президентів?

Чому мовчите?

До слова: і знову згадуємо пророцтво старця Лаврентія Чернігівського про те, що:

“Церкви будуть, але християнину православному в них не можна буде ходити, так як там не буде приноситись Безкровна Жертва Ісуса Христа, а там буде все “сатанинське збіговисько …”
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні