Волинянин змайстрував незвичний велосипед

1
2
Волинянин змайстрував незвичний велосипед
Олександр Костяк з Рудні Рожищенського району змайстрував триколісний велосипед.

Довгий час він працював на заводі інженером, а коли у важкі 90-ті заводи позакривалися, довелось перекваліфіковуватися, – пише ІА Волинські новини.

За словами Олександра Костяка, ще на початку 90-их з журналу «Моделіст-конструктор» дізнався він про диво-розробку колишнім спортсменом, велогонщиком Володимиром Мазурчаком з Полтави моделі триколісного велосипеда, яка його дуже зацікавила.

Та справжнім поштовхом взятися за раціоналізаторську ідею переробки велосипеда стала аварія у 2007-му, в результаті якої Олександр почав погано ходити, адже ліва нога у чоловіка стала коротшою.

Чоловік змайстрував чудо-техніку, та вона виявилась «непрацездатною». За трохи вирішив "взятися" за ідею вдруге: цього разу, аби спрацювати напевно, він зв’язався з розробником моделі. Володимир Мазурчак дав всі необхідні розміри, і чоловік знову взявся до роботи.

"Аби здешевити конструкцію, намагався використовувати якнайбільше стандартних деталей. Зробив заготовки зі старого велосипеда «Кама», а друзі допомогли зі зварювальними роботами, - говорить Олександр Дмитрович, і задум вдався. Зиму виїздив без проблем і зрозумів, що можна таку техніку вдосконалювати", – розказав Костяк.

Він зазначив, що планує опустити багажник, аби була можливість перевозити більше багажу, облаштувати накриття над головою. Поки що чоловік легко може здолати своїм незвичним велосипедом 10-15 кілометрів вдень, перевезти 80-100 кг багажу. А в планах на перспективу – замінити задні колеса на сучасні, в яких вмонтований двигун.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець мужик!!!! Але щоб їздити таким транспортним засобом, треба спочатку вкатати владу в асфальт, і почати з Києва, зробити дороги, і тоді вперед!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні