У Львові піврічна дитина проковтнула розкриту шпильку

2
8
У Львові піврічна дитина проковтнула розкриту шпильку
Львівські лікарі врятували піврічну дівчинку, яка проковтнула розкриту шпильку.

Про це розповідає Експрес.

"Дитя бавилося хрестиком на ланцюжку, — розповідає подробиці незвичайного випадку Віктор Іванців, лікар-ендоскопіст міської дитячої лікарні. — Хрестик висів на шпильці завдовжки півтора-два сантиметри. І в якийсь момент вона розстібнулась, хрестик випав, а шпилька залишилась у руках дитини. Малеча взяла її до рота і проковтнула. Стала закашлюватись і задихатися. Батьки одразу звернулися по медичну допомогу. Шпилька застрягла в гирлі стравоходу, гострим кінцем догори, тож витягти її в такому положенні було неможливо. Гострим кінцем шпилька могла легко продірявити стравохід і спричинити низку серйозних проблем, аж до артеріальної кровотечі. Якби шпилька проткнула аорту, дитина загинула б миттєво".

Колега із Західноукраїнського спеціалізованого медичного дитячого центру привіз лікарям спеціальні маніпулятори. Для порятунку використали найсучасніший відеоендоскоп.

Операція тривала приблизно 30 хвилин, під загальним занечуленням, зі штучною вентиляцією легень.

"Ми захопили шпильку за головку й опустили в шлунок, — додає Віктор Іванців. — Там більше місця, ніж у тоненькій 8-міліметровій трубці стравоходу, де розвернути двосантиметрову шпильку неможливо. У шлунку ми її повернули й тупим кінцем (гострим донизу) поволі витягли назовні".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці.
Відповісти
Навіть хрестик, і той біду несе! Попи, бог, - одна біда!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні