Надання автокефалії Українській православній церкві: у РПЦ заговорили про кровопролиття

2
1
Надання автокефалії Українській православній церкві: у РПЦ заговорили про кровопролиття
У РПЦ заявили, що якщо Константинополь усе ж надасть Українській православній церкві автокефалію та позбавить УПЦ МП її "законних" прав, це може призвести до кровопролиття.

Таку заяву зробив голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон, передає 24 канал із посиланням на інформаційну агенцію ТАСС.

"Якщо УПЦ визнають церквою країни-агресора, як вони зараз кажуть, якщо її позбавлять законних прав, то ми можемо очікувати всього, чого завгодно – що розкольники візьмуть контроль над великими монастирями, такими як Києво-Печерська лавра, Почаївська лавра", – переконує священнослужитель.

Водночас він зауважив, що у такому разі, "звичайно, православні віряни будуть захищати ці святі місця та може початися кровопролиття".

"Є закони, які вже розглядає Верховна Рада України, що спрямовано на дискримінацію та ізоляцію Української православної церкви". Зокрема, один із таких законів передбачає перейменування УПЦ МП в Російську православну церкву в Україні", – підсумував митрополит.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
-БєсоБРАТІЯ церковна
Відповісти
гундос продовжує крутити біса в моксельському болоті
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні