Священик Московського патріархату виганяв священика Київського патріархату з похорону бійця

2
1
Священик Московського патріархату виганяв священика Київського патріархату з похорону бійця
На Полтавщині священика УПЦ Київського патріархату ієрея Ігоря Яворського під час похорону бійця АТО священик УПЦ Московського патріархату Микола Ковальов пригрозив "забити до смерті", додавши, що "згадає усі його проповіді проти Путіна".

Про це написав сам отець, інформує Експрес.

За його словами, цей прикрий випадок стався 11 вересня 2018 року.

"Я як священнослужитель Української православної церкви Київського патріархату, як небайдужий громадянин України був присутній на похороні бійця АТО Владислава Карпуна, щоб віддати почесті захиснику держави. Про свій намір я завчасно повідомив голову РДА, військовий комісаріат та двох ветеранів АТО, зазначивши, що не претендую на чин відспівування, але помолитися, віддати останню шану та попрощатися - відчуваю своїм обов’язком", - пише священик.

Під час церемонії, за його словами, стався недопустимий інцидент.

“Коли вишикувалася траурна процесія: спереду - колона людей з вінками, за ними - три священики Московського патріархату. Я зайняв місце за ними у колоні, як належить священику, будучи в підряснику з хрестом, без облачення, при цьому не здійснюючи ніяких дій, не говорячи ні слова, - розповідає священик УПЦ КП. - В один із моментів, раптово, без причини священик Московського патріархату Микола Ковальов підійшов до мене впритул, схопив за лікоть та, різко стискаючи, агресивно промовив таку погрозу (цитую дослівно): "Слушай сюда! Иди отсюда. Сейчас дам команду своим, тебя на носках понесут… (на жаргоні це означає "заб’ють ногами до смерті"). Я тебе еще вспомню твои проповеди против Путина".

Яворський пише, що змушений був відступити на крок назад і звільнитися, вирвавши руку від захвату і тихенько закликав священиків зупинитися у своїй агресії і шанувати пам’ять загиблого.

Після цього, впродовж всього шляху, погрози розправою продовжувалися з боку Ковальова, але вже на відстані.

"Хочу зазначити, що за увесь період перебування у сані ієрея я жодного разу не допустив собі висловитися негативно на адресу цього священика і не провокував жодним чином конфронтації між конфесіями. Про це свідчить моя сторінка на Facebook, де я закликаю до миру та порозуміння. Натомість з боку Ковальова вже були подібні випадки, зокрема, коли він звів наклеп на мене, нібито я намагався захопити його храм. При цьому вивів своїх прибічників на акцію протесту до Вознесенського храму. Після служби провів збори, де відкрито говорив людям неправду про наміри захоплення мною храму, розпалюючи агресію проти мене, як священика та в цілому проти Київського патріархату. А в цей час я лежав вдома з температурою і гадки не мав про такі події", - пише отець Ігор.

Він каже, що цей випадок, який стався у селі Велика Рублівка Котелевського району на Полтавщині, бачили багато людей, “проте в свідки призвати не можу нікого, так як з ними не знайомий, а ті, яких знаю, є прибічниками о. Миколая”.

“Як священнослужитель, який не має права лжесвідчити, кожне слово можу підтвердити лише церковним чином, присягнувши на Святому Євангелії та престолі. Отже, дійшовши з процесією до сільського храму, я прийняв рішення утриматися від подальшої участі у заході, щоб знову не натрапити на агресивні дії та провокації з боку священиків Московського патріархату. Я вражений, як може священик в облаченні, який через хвилину буде молитися до Бога за загиблого, дозволяти собі з неймовірною агресією і злобою, прямо біля тіла воїна висловлюватися на "жаргоні", нести погрози в момент скорботи і трауру. Хочеться звернутися до них із запитанням: "Святі отці! Ви, певно, забули, що сан людина приймає для того, щоб приводити людей до Бога, вчити їх християнським чеснотам і самим бути прикладом цих чеснот", - завершив священик УПЦ КП.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо народ і зараз не розуміє, що попи це самий БРУДНИЙ БІЗНЕС, то це реально не народ, а бидло!(
Замість щоб працювати, ви спонсоруєте попів і владу! Значить вам дорога до війни в одну сторону!
Відповісти
це так гундосівці розуміють третю заповідь
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні