Волинянка власноруч готує зефір із лавандовим соком

0
1
Волинянка власноруч готує зефір із лавандовим соком
Мешканка села Зміїнець Луцького району Олена Чубай вдома виготволяє лавандовий, вишневий, малиновий, смородиновий, калиновий та інші сорти зефіру. Використовує ягоди із власного саду, купує лише журавлину, а ще додає особливий інгредієнт – лавандовий сік.

На подвір’ї Олени росте вісім сортів лаванди, ідеться у сюжеті Суспільного Волині.

Наприклад, сорт англійської вузьколистої лаванди морозостійкий і дуже гарно приживається на Волині. Пік цвітіння припадає на червень. Олена вирощує чотири кольори цього сорту: темно-фіолетовий, світло-фіолетовий, рожевий і білий.

Крім англійської вузьколистої, на подвір'ї є й інші сорти.

"Це один з моїх найулюбленіших сортіва лаванди - колоскоподібна. Вона дуже гарна у весільних букетах", - розповідає Олена.

Вона зазначила, що лаванду використовує у косметології і кулінарії. І додає, що у світі з лавандою роблять вино і пиво.

"Її дуже добре вживати при застудах, при нервових розладах, при стресі, при безсонні", - зауважує жінка.

Лаванда - один із улюблених компонентів для зефіру, каже Олена Чубай. У декреті вона захопилася приготуванням цих солодощів.

"Я попередньо приготувала фруктове пюре. Зараз ми будемо готувати сироп і збивати масу фруктову... Для сиропу потрібні вода, інвертний сироп, цукор, загущувач агар-агар", - коментує свої дії майстриня.

Поки вариться сироп, Олена збиває інші інгредієнти. За декілька хвилин додає зварений сироп. Загалом на приготування витрачає 20 хвилин.

Фінальний процес - формування зефіру. За 6 годин, каже Олена, він стабілізується, і його можна покривати цукровою пудрою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні