На українських дорогах може з'явитися новий вид розмітки

0
-2
На українських дорогах може з'явитися новий вид розмітки
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розглядає введення в Україні шумової та люмінесцентної розмітки доріг.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе, пише Захід.нет.

«Така розмітка може стати дієвим засобом підвищення безпеки руху на наших дорогах. Наприклад, у Фінляндії, Данії та Швеції застосування шумових смуг дозволило досягти значного зниження рівня аварійності на дорогах та є обов’язковим для будівництва нових доріг», – пояснив Парцхаладзе.

Шумова дорожня розмітка – штучно створена нерівність – виямка або височина, яка в залежності від призначення облаштовується вздовж дороги або впоперек в залежності від призначення. Під час наїзду на неї водій автомобіля починає відчувати суттєву вібраційну та шумову дію і це сприяє підвищенню уваги на дорозі під час руху вздовж дорожних узбіч або перед наближенням до ділянки з підвищеною небезпекою.

Люмінесцентна дорожня розмітка підсвічується за рахунок спеціальної фарби, що накопичує, а потім випромінює світло протягом 10 годин після заходу сонця. Це покращує видимість для водіїв у вечірній час, зменшує кількість аварій на дорогах та підвищує безпеку руху.

Парцхаладзе нагадав, що з 1 вересня набули чинності оновлені ДБН щодо вулиць і доріг, зокрема, можливість звуження ширини смуг, обов’язкове облаштування острівців безпеки на нерегульованих переходах та захисних стовпчиків на зупинках тощо.
Теги: дороги
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні